Vil ha kino-plan

Foto:

Av
Artikkelen er over 6 år gammel

Det nye formannskapet vil ha fortgang i tanker om ny kino i Bodø og bevilget 100.000 kroner til å få startet planleggingen. Kinosjefen visste ingenting. Hva mener du om dette? Si din mening

DEL

Forslaget kom uanmeldt da formannskapet behandlet kultur-delen av rådmannens budsjettframlegg onsdag.

– Vi ønsker oss en ny kino og ønsker at tanker om dette skal kunne bli ltt mer håndfaste. Dette har vært et ønske lenge, og det har vært et behov lenge, sier ordfører Ole Hjartøy.

Kinosjef Erik Jørgensen på Fram kino visste ingen ting om kinoplan-ønsket før Avisa Nordland fortalte han om det.

– Gledelig, selvfølgelig, at de tar et initiativ, sier han.

Starte et prosjekt

Ordfører Ole Hjartøy benekter at dette en sak som fremmes for å komme dem i møte som egentlig ville ha kino i Kulturkvartalet:

– Vi mener en ny kino kan gi mange muligheter. Vi ønsker bare at det skal kunne bli jobbet mer konkret, at det kan bli startet et prosjekt, sier Hjartøy.

Else-Marie Torp, leder for den nye Levekårskomitéen som kultursaker nå hører inn under, kan heller ikke grunngi forslaget mer.

– Kommunen skal ikke drive kino, men vi vil vite hvordan man kan komme i gang med en plan, og det koster, sier Torp.

Et kinokompleks

– Det er i hvert fall klart at det går ikke an å ha kino i de nåværende lokalene i 20 år til. De er definitivt for små allerede.

– Hva slags kino er det Bodø trenger?

– Et helt nytt kinokompleks med fem saler. Om dette kommer i eksisterende ombygging eller nytt bygg er egentlig ikke det mest interessante. En kino må ligge i sentrum, og vil ha 200.000 besøkende hvert år. Dette skaper nærings-ringvirkninger som er viktige, sier Erik Jørgensen.

Artikkeltags