– Vi er alle resultatet av en orgasme

Magedans. Med smektende magedans innviet 16 kunstnere sin utstilling i Fjøsen på Nordland Kultursenter.

Magedans. Med smektende magedans innviet 16 kunstnere sin utstilling i Fjøsen på Nordland Kultursenter. Foto:

Av
Artikkelen er over 10 år gammel

Slik åpnet Karl Gustav Gjertsen den erotiske kunstutstillingen i Fjøsen på Nordland kultursenter i natt.

DEL

Det var en løssluppen stemning i fjøset allerede fra de drøyt 100 frammøtte sto og ventet foran inngangen i minuttene før midnatt. De ble ført inn i de halvmørke lokalene, og først da alle hadde kommet på plass gikk teppet til side for sensuell magedans som etter hvert gikk over i Tom Jones "Sex Bomb".

Humoren og erotikken hang godt sammen på åpningen. Mest humor sørget Narvik-kunstner Karl Gustav Gjertsen for. Han demonstrerte alt fra balleklype for overgrepsofre til hodeplagget "flatlus" for norske sjømenn i Amsterdam. Han viste fingerdukke à la Nerdrum, harselerte over pornofilmer og ba alle publikummerne som ikke hadde onanert om å rekke opp hånda. Med Trygve Hoffs "Snart gryr en dag" avsluttet han sekvensen før publikum fikk ta de døyt 150 kunstverkene i nøye ettersyn.

Totalt er det 16 kunstnere som deltar på utstillingen. To av dem er menn. De fleste av bildene forteller tittelen mye om innholdet. Her henger både bilder med tittelen "Ahhhhh?ah?.åhhhhh!!!!", "Når du en gang kommer", "Befruktning" "Sex Crime" og "Begjær". Publikum får mulighet til å delta selv ved å kysse på kunstner Tove Anitas kysse-tavle. Den ene skal selges til høystbydende. Utstillingen varer fram til 6. mai.

Artikkeltags