Terningkast 3: Vannkjemmet kronejakt

Artikkelen er over 12 år gammel

Olsenbanden jr. er tilbake igjen. Denne gangen for å hjelpe selveste kongen.

DEL

Unge Egon Olsen rekker så vidt å sone ferdig husarrest, før han havner i trøbbel igjen. Ved hjelp av olsenbandske forviklinger ledes han fram til et skattekart over sølvgruvene i Kongsberg. Kartet tilhører den styrtrike vestkantfamilien von Klem, og viser veien til kongens kronjuveler, som har vært savnet siden andre verdenskrig. Da politiet ikke tror på Egons avsløring, trommer han sammen sine trofaste følgesvenner, Benny og Kjell, for å redde kongeskattene fra klørne til den griske familien.

"Olsenbanden og Sølvgruvens hemmelighet" er et hyggelig avbrekk i den lange rekken heseblesende animasjonsfilmer for barn som preget kinohøsten, og den vil uten tvil trekke barn til kinosaler over hele landet. Når det er sagt, er filmen på langt nær så sprudlende som sine forgjengere. Til det er den for stillestående og lite lekende. Selv om Olsenbanden-filmene tuftes på forutsigbarhet, blir dette i meste laget. Historien tar få vendinger, og de voksnes overspill er vanskelig å svelge. Det er denne gangen få godbiter for foreldrene som skal følge sine poder på kino.

Innvendingene til tross, filmen vil nok falle i smak hos målgruppen. Dialogen er morsom, og skattejakten med skurkene hakk i hæl, er nervepirrende nok for små sjeler. I tillegg er barna de som løfter filmen. Trekløveret som utgjør Olsenbanden gjør en like bra jobb som sine forgjengere. Særlig kommer Ole Martin Wølner i rollen som hengslete Benny, heldig ut. Slutten er god, og er du nysgjerrig på hvor Egons bowlerhatt stammer fra, finnes svaret i denne filmen.

Nina Nygård Sjøholt

Artikkeltags