Bakgrunnen er en av Egon Holstads kommentarer i avisen Nordlys.

På nettutgaven langer han ut mot TV2-programmet "Hver gang vi møtes", med blant andre Halvdan Sivertsen, hvor kjente norske artister tolker hverandres låter.

Det er denne aviskommentaren som har fått Unit Five-profilen til å ta til motmæle, melder Finnmark Dagblad.

- Pludrete og famlende

I sin kommentar skriver Egon blant annet:

– HGVM er helt sikkert et koselig TV-program for dem som liker pludrete og famlende samtaler mellom norske kjendiser, og som lett tar til tårene av å se de samme menneskene gråte. Ikke for at de har det fælt, men for at de lett brisne på vin blir rørt av at noen andre framfører deres egne sanger, skriver Egon i et utdrag.

Ifølge Holstad renner dessuten tårene i takt med inntjeningen på hitlistene.

– Nå har jaggu meg de musikalske produktene fra TV-programmet også inntatt hitlistene, som en flokk ustoppelige skadedyr i et allerede utsatt marked, skriver musikksjefen i Nordlys.

– Ren mobbing

Unit Five-vokalist, Tore Hansen, syns dette er rein mobbing, og har dermed kommentert Egons innlegg på nettet.

– Egon Holstad synes alt er vondt og leit hver gang noe han ikke liker har suksess. Og han har en hel landsdelsavis til å spy i. Takke faen for at Egon Holstads musikksmak ikke er den gjeldende i alle andre media. Vi har her å gjøre med en ortodoks som nå må ty til sterkere virkemidler for å få egoet sitt pleid i media, skriver Hansen.

LES FLERE AV EGONS KOMMENTARER HER!

Finnmark Dagblad spurte Holstad hva han syntes om det, og fikk følgende svar:

– At Tore Hansen føler for å kommentere i media at jeg kommenterer i media, ved å hyle og banne, mens han kritiserer undertegnende for å spy i avisa jeg selv jobber i, er definitivt noe som frambringer mer latter og skuldertrekk enn opphisselse og aggresjon. Jeg blir for øvrig aldri lei meg om noe jeg ikke liker har suksess, uansett hvor høyt Hansen skriker det ut, sier Holstad.

– Vesentlig forskjell

Hansen har flere kommentarer til Holstads nettinnlegg:

– Samtidig som man lurer på hvordan man skal få ungene til å slutte å mobbe på skolen, får Egon Holstad bruke ord som ustoppelige skadedyr, sier Unit Five-vokalisten.

Til dette svarer Egon at Hansen ikke har lest innlegget hans godt nok.

– Det er ofte lurt når man skal kommentere noe, å sette seg inn i det man kommenterer. Hvis ikke kan det gi seg utslag i nettopp forhastede klovnekonklusjoner som Hansen her viser. I teksten omtaler jeg karaokeversjonene av originallåtene fra TV-programmet som skadedyr på hitlistene, men aldri selve artistene, noe som er en vesentlig forskjell.

Påstår platehets

I "Hver gang vi møtes" tolker artistene hverandre, så Finnmark Dagblad spurte Tore Hansen om hvem som skulle tolket Unit Five i programmet.

– Egon Holstad. Nei, jeg tror han hater Unit Five som pesten, ut ifra hans musikksmak. Før vi ga ut plata Sushi og Golf, sendte han mail til plateselskapet Playground, og spurte om de hadde tenkt til å drepe folk, i den sammenheng.

Finnmark Dagblad spør dermed Holstad om dette stemmer.

– Jeg må motvillig innrømme at jeg nå merker en tiltakende sympati med og sans for Tore Hansen. Hvis jeg likevel skal tillate meg å være litt moralsk her på tampen vil jeg anmode Tore Hansen om å slutte med den narkotikaen han antakelig går på for tiden, sier Holstad.

– Egon i et nøtteskall

Til spørsmålet om å tolke Unit Five svarer han at «Livet er for kort til at jeg har tenkt til å bruke min tilmålte tid på å tolke Unit Five.

Tore Hansen holder likevel på sitt, når det gjelder mailene.

– Det var plateselskapet som fortalte meg det, jeg griper det ikke ut av løse lufta. For øvrig driver jeg ikke med narkotika. Dette er Egon Holstad i et nøtteskall, og det han sier bekrefter bare mine påstander, sier Hansen.