Troilltampen skal bli mer intim

Artikkelen er over 14 år gammel

Troilltampen samlet 700 besøkende i løpet av fredag og lørdag. Det er arrangørene bare sånn passe fornøyd med.

DEL

– Vi hadde håpet på tusen tilhørere, ikke minst fordi været var så flott. Hvorfor det ikke kom flere, har vi egentlig ingen god forklaring på, men festivalen samlet i det minste 200 flere besøkende enn i fjor. Det betyr at vi kommer ut i pluss økonomisk, oppsummerer en rimelig fornøyd festivalleder, Vegard Kristiansen etter et ellers svært vellykket arrangement på Ulvsvåg i Hamarøy.

Musikalsk sett var årets festival langt bedre enn fjorårets, med stor musikalsk bredde. Viser, pop, rock, hip-hop, metal og joik var blant de musikkformene som var representert. For mange var Guano Deadlines fra Svolvær det musikalske høydepunktet. Bandet opptrådte begge dagene og fikk også æren av å avslutte en festival der publikum stort sett oppførte seg veldig pent.

Unge og lovende. Trond Nyrud fra Guano Deadlines synes årets Troilltamp var flott, men at publikumsoppslutningen var skuffende.

– Musikalsk sett var festivalen veldig bra. Jeg registrerte flere veldig lovende, unge band, sier Nyrud og framhever Sacramental Fall fra Bodø.

Nyrud er også med i popgruppen Zoo og har deltatt på Troilltampen mer enn ti ganger i perioden fra 1973 til 1987.

– Før var artistene mer politisk engasjert, nå er det mer rock 'n' roll, oppsummerer han.

Stort område. Det er allerede nå bestemt at det blir ny Troilltamp på Ulvsvåg neste år.

– Det er viktig for oss som bor her at det skjer noe i området og at vi holder liv i kulturen og festivalen. Men i 2005 skal det bli et mer intimt arrangement. Vi skal krympe festivalområdet ved å flytte scenen, forteller festivallederen etter å ha mottatt en del kritikk på at festivalområdet var for stort.

Mens artistene opptrådte, satt store deler av publikum rundt ved hytter og telt og hygget seg med god mat drikke og musikk i sommervarmen.

Det var spesielt påtakelig fredag. Da var det i perioder langt flere varmegrader enn publikum på grusen foran scenen. Lørdag ble det satt ut en del benker, og da kom det også mer folk fram mot scenen etter hvert som kvelden ble til natt.

– Totalt opptrådte mellom 80 og 100 artister. Det er et tall vi er meget godt fornøyd med. Artig er det også at artistene setter så stor pris på å få opptre på Troilltampen. Været kan vi heller ikke klage på, gliser festivalleder Vegard Kristiansen ut i den varme sommerkvelden.

Gleden over musikken overskygger at publikumsoppslutningen på Troilltampen 2004 kunne ha vært bedre.

Artikkeltags