Trives i åpent landskap

Artikkelen er over 15 år gammel

Bodøaktuelle Savoy har brukt Frode Jacobsen i Madrugada som produsert på flere av låtene på sitt nye album.

DEL

Paul Waaktaar-Savoy og hans band har ikke turnert altfor mye med Savoy. Strøjobber nå og da. Mellom a-ha. I løpet av høsten skal bandet rette opp akkurat det. 8. oktober spiller de på Samfunnet for aller første gang.

– Vi skal bruke god tid på preproduksjonen, og sette sammen en skikkelig konsertpakke. Vi har tross alt en bra bunke låter å velge mellom, sier Paul Waaktaar-Savoy. Mandag gir de ut sitt femte album.

Politiske meldinger.

Denne gangen har trioen Frode Unneland, Lauren Waaktaar-Savoy og Paul åpnet opp for større medvirkning fra andre musikere og produsenter. Og når de kommer til Bodø, har de med seg Maya fra det norske popbandet Furia på bass.

– Ville prøve noe nytt, og åpnet døra for andre enn oss tre. Det har vært kult. Dermed har dette blitt vårt mest varierte og åpne album. Her er mer spenn enn før, og vi har faktisk noen politiske meldinger på noen av låtene, sier Paul Waaktaar-Savoy til Avisa Nordland. Lauren mener at dette er deres mest ærlige album: - Derfor hørte vi mye på The Band før vi gikk i studio. De var så troverdige og ærlige, sier hun.

Gir energi.

Paul mener det er viktig for ham som musiker og sangskriver å holde på med noe annet enn a-ha.

– Jeg har perioder jeg skriver veldig mye. Klarer ikke å skille mellom hva som passer best for a-ha eller Savoy. Har ikke satt noen dato for når vi begynner med neste a-ha-plate. Denne høsten handler det mest om Savoy. Gleder meg veldig til å gjøre en skikkelig turne i Norge, sier han.

– Hvordan klarer du å motivere deg til å spille på små norske scener etter at du har spilt for millioner med a-ha?

– Ikke noe problem. Det blir kult å spille Savoy-låtene " live". Vi ser fram til å sette sammen en ordentlig konsertpakke. Savoy gir meg energi. Dette prosjektet krever på en måte mer enn det jeg gjør i a-ha. Vi kommer nærmere publikum, selv om det ikke er så mange av dem.

Madrugada-Frode.

Låten "Whalebone" skal dra i gang interessen for Savoy denne høsten. Låten er ute som radiosingle, og den har en sentral rolle i den kommende filmen til Erik Poppe, som heter "Hawaii, Oslo".

– Låten er veldig typisk Savoy. Ikke alt på vårt nye album er det. Frode Jacobsen i Madrugada er en av dem som tar oss med på nye veier. Jeg møtte ham for noen år siden mens vi var på samme plateselskap som Madrugada. Vi fant tonen, og han fungerer bra som produsent, sier Paul Waaktaar-Savoy.

– Husker du den ene gangen dere har spilt i Bodø?

– Det gjør jeg. Husker at scenen var liten, og på samme høyde som publikum. Tror neppe at alle bak i lokalet så oss, sier han. Det var på Bonsak Savoy spilte da. En gang på 90-tallet. 8. oktober er de tilbake i Bodø. På Samfunnet denne gangen.

Artikkeltags