At ikke folk på land hørte så mye fra spillingen deres, brydde de seg ikke så mye om. De hadde hatt det kjempeartig mens de var ute i straumen som var på inngående og gjorde at båten måtte holde en viss avstand til land der folk stod.

– Seien hoppet i takt og folk svingte med fiskestengene, sier Anne Helen Berge Hansen.

Spesiell opplevelse.

Hun er en av dem som nettopp er kommet i land etter å ha spilt trekkspill midt ute i Saltstraumen og alle har tydelig hatt en spesiell opplevelse.

– Det er noe av det tøffeste jeg har vært med på, sier Magnus Rørvik som er en av de 15 som er med i Fausk'raderan.

– Hvorfor spille midt ute i Saltstraumen?

– For å gjøre noe sammen og ha det litt artig.

Rørvik bor i Gillesvåg i Saltstraumen men kjører til Fauske hver mandag for å spille bassgitar sammen med toradergjengen.

Gjengen forteller at de har de mye artig i lag.

– Det er som en energikilde. Vi er masse forskjellige folk som møttes en gang i uka for å spille sammen. Det hender også at vi drar på fjelltur sammen. Selvfølgelig har vi med trekkspillet.

Trekkspilltreff.

Også på campingplassen ble det spilt. Både i og utenfor campingvogner og bobiler.

Der møtte vi en gjeng fra Bodø som var i full gang med oppkjøring til kveldens dansefest.

Bjørn Blix med trekkspillet og Arild Kildegård på gitar spilte opp til vals mens Unn Kildegård og Bjørg Mjelle dristet seg utpå asfalten for å svinge seg i junikvelden.

Karene fortalte at de har vært dansemusikere i mange år men at det nå mest går i turer til trekkspilltreff som dette.

– Vi kjenner mange i trekkspillklubbene rundt omkring og det er hyggelig å treffes. Det blir fem-seks slike treff i løpet av sommeren.

12.gang.

I tillegg til konsert og dansetilstelninger ble det spilt opp rundt om i alle kroker der det finnes folk med trekkspill. Og det er mange av dem. Formann i arrangørklubben Bodø trekkspillklubb, Trond Smalaas, forteller om god stemning og et vellykket arrangement. Trekkspillgrupper fra Rognan, Fauske, Helgeland, Straumen, Bodø og fra Sverige spilte nærmest om kapp med det gode været som kom i helga. Han regner med at det var vel 100 trekkspillere tilstede.

– Det er 12.gang vi arrangerer Saltstraumreff og vi har booket oss inn for neste år allerede: 18. juni 2005