46 filmer som er laget av 10. klassingene i Bodø deltar i filmfest-konkurransen, og det skal deles ut hele ni priser når selve filmfesten arrangeres i Bodø Spektrum i kveld.

Men prisen du kan være med og stemme fram, er kanskje den gjeveste, selve AN-prisen.

For øvrig skal det deles ut priser bestemt av fagjury i kategoriene fiksjon, dokumentar, kort-kort, lyd til bilde, beste mannlige hovedrolle og beste kvinnelige hovedrolle. Dessuten deles det ut juryens fagpris, og det er en vandrepris som går fra skole til skole hvert år.

AN-prisen bestemmes kun på grunnlag av stemmegivning på sms, og man kan stemme så mye man vil.

SMS-avstemningen for å kåre vinneren av AN-prisen åpnet i helga, og stenger altså i dag klokka 09.00. Vinneren kåres sammen med de andre vinnerne i Bodø spektrum i kveld.

Du stemmer ved å sende en sms med kodeord ANfilmfest og filmnummer til 2005, f.eks ANfilmfest 50 til 2005 for å stemme på film nummer 50.

Halvannen time før avstemningen stenges er det bare tre stemmer som skiller førsteplassen fra andreplassen. Og ned til tredjeplassen er det bare ytterligere fire stemmer.

- Det betyr at det er helt åpent, og at det er mange filmer som har mulighet til å vinne, sier AN-redaktør Børje Klæboe Eidissen.

Se alle filmene her!