Gå til sidens hovedinnhold

Tradisjonelt og godt

Artikkelen er over 17 år gammel

Ungdommen i Steigen demonstrerte med all mulig tyngde hvor mye en aktiv kulturskole kan gi tilbake i form av skaperglede, talenter, artisteri og profesjonalitet da de viste seg fram fredag kveld.

Ungdommens kulturmønstring (UKM) i Steigen ble som arrangement en stor suksess. Hele 147 betalende tilskuere hørte og så godt og vel 30 ungdommer presenetere 20 forskjellige innslag med både musikk, sang, dans og bilder.

Lyd og lys var utmerket, sceneskiftene gikk greit og det hele ble ledet på en ypperlig måte av Maja Johansen (13) og Kristian B. Olsen (14) som også sang og spilte i pausen. De burde ha gått videre i en egen konferansierklasse!

Hevet et hakk.

Det musikalske nivået er hevet et hakk fra tidligere år, ikke minst takket være dyktige lærere som hobbymusikerne Geir Ove Åbornes, Erling Hekneby og Jan Erling Johnsen og resten av staben i kulturskolen.

Det ble prestert imponerende soloprestasjoner av enkelte deltakere. Bildene var også et hakk opp i forhold til tidligere, og dansenumrene var gode. Dansegruppen «Sexye svin!!» hadde det morsomste innslaget der tre gutter i miniskjørt og lekre topper danset sammen med fire jenter, alle 16 -17 år.

Kvalitet.

Også kulturskolerektor Torunn Baade Aalstads forgjeves forsøk på å lure seg med på mønstringen var morsom. Allikevel savnet vi kanskje litt mer kreativitet, uformell morsomhet, noe utradisjonelt. Det bør være stor takhøyde på slike mønstringer. Totalt sett kan Steigens ungdom gå med løftet hode etter denne mønstringen, både når det gjelder kvalitet og ikke minst kvantitet.

Det er imponerende hvor mye kultur en liten kommune som Steigen kan framvise. Juryen som besto av Arne Martin Schrøder (leder), Sabine Seifert og Lech Sarnowski valgte å ikke fylle kvoten for videre deltakelse i Bodø, men plukket det beste.

Det eneste klassiske innslaget, Rondo nr. 3 opus 1 av Friedrich Kuhlau framført av de fløytespillende jentene Marit H. Hansen (16) og Ane Reinholdtsen (13) i duoen «Santa Maria», får opptre i kulturhuset i Bodø.

Spille på Sinus.

Gruppene «Return og KNF» med Olav Johansen (13), Marius Mehus (13), Hogne Aasjord (13) og Anders Aasjord Henriksen (15), «Sheelob» med Isak Hetzler Larsen (13), Frans Jacobsen (14), Daniel Markussen (14) og Peter Robertsen (14) og «Ad hoc» med Aksel Bakke (15) og Ole Gunnar Iversen (15) skal spille på Sinus mens «veteranene» Karianne Grønbech (14) og Maria Johnsen () får presenter hvert sitt bilde i Bodø.

– Dette var helt topp! Utrolig! Det er nesten som en drøm som går i oppfyllelse. Det skal ble kjempeartig å få spille vår selvkomponerte låt på Sinus i Bodø.

Vi får bare håpe at det blir mye folk der da, sa de fire elleville guttene i «Sheelob» etter at juryens kjennelse var lest opp.