Begivenheten skal skje lørdag 7. juni.

Nå er det altså endelig bekreftet, nemlig at en av verdens mest populære poprockartister i nyere tid kommer til Aspmyra. Millionselgeren har lenge hatt konsertdatoen i Bodø ute på sin hjemmeside.

– Et av mine mål har vært å hente en verdensstjerne til Bodø. Nå skjer det, sier Thomas Olavsen i artistbyrået Atomic Agency.

Plass til mer

Thomas Olavsen, som er fra Bodø, men som nå bor i Oslo, har jobbet i musikkbransjen i 12 år med stadig større oppgaver. Atomic Agency står også bak konserten til Dolly Parton på Sør Arena i Kristiansand og Bon Jovi på Ullevaal stadion til sommeren.

– Går det bra på Aspmyra i år, har vi planer om å gjøre dette til en årlig begivenhet. Både Parkenfestivalen og Nordland Musikkfestuke opplever suksess, og jeg tror det er plass til enda en stor konsertbegivenhet tidlig på sommeren, sier Olavsen.

Større enn Chris Cornell?

Han håper at det kommer et sted mellom tre og fire tusen mennesker til Aspmyra 7. juni.

– Alt over det ser vi på som en bonus, og store deler av et eventuelt overskudd vil gå til et lignende arrangement neste år. Uansett hvor mange som kommer, skal vi klare å lage det intimt, sier Olavsen til Avisa Nordland.

Han mener at Bryan Adams er et vel så stort navn som Chris Cornell, som var headliner under Parkenfestivalen i fjor.

– Vi føler at Bryan Adams er en perfekt artist. Han har en lang rekke udødelige hitlåter, og det faktum at han kommer med ny plate til våren, gjør at timingen blir bra, mener Thomas Olavsen.

I tillegg kommer Kurt Nilsen.

– Kurt Nilsen er også et bra navn å ha på plakaten. Han har etablert seg som en stor og solid artist. Albumet «Push push» var et av de mest solgte før jul. Og snart kommer Nilsen ut med sitt countryalbum, sier Olavsen.

Pulverhund åpner

Publiners og Pulverhund blir også å finne på Aspmyra lørdag 7. juni.

To av medlemmene i Pulverhund, Thomas Kvitvik og Kristian Holand, er fra Bodø. Bandet har base i Oslo, og i fjor spilte de blant annet på talentscenen Underwood under Norwegian Wood ved Frognerbadet.

Billettsalget til Aspmyra live 2008 starter i onsdag.