Tidenes største rockesuksess i Nordland

Artikkelen er over 12 år gammel

Rundt ti tusen publikummere kjøpte billett til Vikafestivalen på Mo i helgen. Dermed er Vika tidenes største rockefestival i Nordland.

DEL

To dager med rockefest med navn som DumDum Boys, Kaizers Orchestra, Motörhead, Håkan Hellström, Mew og Turboneger. Pluss ti navn til.

Dette var helgen da sola og rockefolket smilte sammen. Smilte gjorde også festivalsjef Mads Mjelle.

– Dette ble veldig bra. Vi har nok noen uforutsette utgifter som dukket opp i siste liten, men jeg håper vi går i pluss økonomisk, og at vi dermed snart kan begynne å tenke på neste års festival, sier Mads Mjelle.

Uhemmet skryt. Mjelle var også sjef for Sjonstock i ti år. Han fant et riktig tidspunkt til å flytte festivalen til Vika, bare ti minutters gange fra Mo sentrum.

Mjelle har samarbeidet med Bukta ved Tromsø for å sikre seg gode navn. Det ga full uttelling i helgen. Fredag stoppet billettsalget på 4.300, mens det var nærmere seks tusen lørdag.

– Alle artistene skrøt uhemmet av publikum. Når både publikum, artister og politi er fornøyd, blir dette til sammen en kjempeviktig fjær i hatten for oss som arrangør, fortsetter Mjelle.

Parken i Vika. Han anslår at det var rundt tusen tilreisende til Vika. Det anslaget er gjort ut fra forhåndssalget av billetter.

– Dette har vært veldig bra. Artistmenyen har vært imponerende. Eneste minus er at festivalområdet er for stort og svært. Det blir mer intimt hos oss i Parken 1. og 2. september, sier Erik Johansen fra Bodø.

Han var i Vika for å se, høre, kose seg snappe til seg litt festivalkunnskap nå under planleggingen av Parken-festivalen i Rensåsen.

Bra organisert. Morten Buvik i Lydteamet i Bodø hadde totalleveransen av lyd til Vikafestivalen. Han er veldig fornøyd med måten Vikafestivalen ble avviklet på.

– Festivalen er veldig bra organisert. Her er det en gjennomført hyggelig atmosfære. Vikafestivalen er nok kommet for å bli, sier Morten Buvik. Han leverer utstyr for et sted mellom 15 og 20 festivaler i sommer.

Vika hadde to konsertscener med fem hundre meter avstand fra hverandre. En storscene og en scene inne i et telt. Konsertene på de to scenene avløste hverandre slik at det var mulig å høre alle de 16 bandene uten særlig med pause imellom.

Artikkeltags