Fauske Blandakor har ingenting å skamme seg over etter sin framføring av Antonio Vivaldis ”Gloria” i Fauske kirke lørdag. Korets innsats var imponerende hele veien i det til dels ganske krevende korverket, her er det tydelig at det har blitt jobbet godt over lang tid for å få fram et flott resultat.

Storslått publikum

Dette var den første av to konserter sammen med Bodø Orkesterforening og med samme program. Den andre er i Sulitjelma søndag kveld i forbindelse med avslutningen av Mons Petter-festivalen. Et festlig og storslått punktum.

Dirigent Yuriy Penev ledet sine sangere, og orkesteret, igjennom på en myk og fin måte, og her har nok vært atskillig strev for å få dette til. Men kampen ble kronet med seier.

God innsats

To profesjonelle solister, Kristin Kostopoulos og John Kristian Karlsen, bidro til å løfte helheten ytterligere, og i et av verkets tolv deler var også korets egen Rannei Amundsen med som solist sammen med Kostopoulos. I en annen av de tolv delene gjorde oboist Veronica Preiss en særskilt god innsats.

Konserten inneholdt for øvrig en del med solistiske innslag fra Kostopoulos og Karlsen, som sang fint og innsiktsfullt fra Petit Messe Soilemnelle av Rossini og fra Carmina Burana av Carl Orff. Det hele ble innledet med orkesterforeningen som spilte tre deler av Telemanns Tafel-Musik, og i hvert fall lørdag trivdes orkesteret atskillig bedre med Vivaldi enn med Telemann.

Les fyldigere anmeldelse av konserten i Avisa Nordland mandag.