Det er 24. mai og de første sommerdagene har allerede meldt seg.

Bodø Bluesklubb inviterte til flere sørlige vibber denne lørdagskvelden på Sinus med legendariske Geir Bertheussen Blues Express og deres klassiske Chicago-blues.

To omganger

Bodø-bandet Hubro holdt en konsert noen timer før Blues Express og den var åpen for alle aldre. Arrangementet ble derfor to-delt og innholdsrikt. Med sin eksotiske, poppete og tidvis pønkete musikk leverte de et energisk show og det er åpenbart hvorfor de ble vinnere i UKM sin fylkesmønstring i Bodø anno 2014.

Rutinerte

Nord-norske Geir Bertheussen og hans Blues Express har lang fartstid og planlegger å spille inn materiale til nytt album i Mississippi førstkommende høst. Deres forrige fullengder "Hits You Like A Train" høstet gode kritikker og de har oppnått legendestatus for lengs.

Det var mange oppmøtte denne kvelden og klientellet lot til å være garva bluesfans. Geir og hans sammensvorne øste av seg med sjel, enorm spilleglede og kompetanse. Blant annet kom en røverhistorie fra statene som leder for BBK Rolf Mathisen var delaktig i. Og, den ble til en egen låt.

Engasjerende melankoli

En kasse med munnspill hadde fått egen stol fremst på scenen og den ble frekventert til stadighet. Geir er et overordnet talent med disse harmoniske instrumentene. Han flørtet mye med publikum, og utover i andre del av settet var det flere som tok seg fremover mot scenen for å danse.

Konserten var lekende og gjennomført med en stil som kun erverves gjennom mengder av erfaring og genuin lidenskap.