Da gjør det ikke noe at den røde løperen er lettere amputert.

– Det blir på mange måter et slags Oscar i miniatyr. Kjendisfaktoren blir høy og vi snakker skikkelig fest, sier prosjektleder Terje Alvestrand.

– Ja, hvilke celebriteter har meldt sin ankomst?

– Morten Abel kommer. Det er endelig bekreftet. Han skal dele ut prisen for beste musikkvideo. Dessuten kommer Halvdan Sivertsen, brødrene Janssen fra "Alt for Rognan", allestedsnærværende Per Sundnes, Stig Frode Henriksen, kanskje best kjent som Jompa i "Kill Buljo" og flere spillere fra Bodø/Glimt. Ja, også ordføreren, da.

Kort løper. Bodø Filmfest er den største filmbegivenheten i byen. Samtlige 10. klasser i kommunen er blitt invitert til å lage film. De åtte beste fra hver skole har så gått videre til juryering. I praksis har det betydd at juryen har sett seg gjennom 58 filmer. Og kvaliteten har vært meget høy. I kveld skal de beste filmene kåres. Og det gjøres altså i beste Hollywood-stil i Bodø Spektrum.

– Den røde løperen er klar?

– Ja visst, men SAS-hotellet var litt kjipe på å låne ut hele løperen, så vi får en litt amputert versjon. Men vi satser på at elevene stiller i finstasen og gjør dette til en glamorøs fest, sier Alvestrand.

Mange priser. Det skal deles ut en rekke priser torsdag kveld. Nytt av året er musikkvideoprisen, der elevene har kunnet laget en egen video til Morten Abels musikk. Det er selvsagt denne prisen Abel selv skal dele ut. I tillegg er det kategorier for beste kortfilm/fiction, eksperimentell, og dokumentar. Beste kvinnelige og mannlige skuespiller skal kåres og juryen har også en egen fagpris. En egen vandrepris er også opprettet. I tillegg har Avisa Nordland en pris. De siste ukene har an.no lagt ut filmer som folk har stemt på.

Dette er tredje gangen Bodø Filmfest arrangeres. I fjor møtte 1200 ungdommer opp. Alvestrand håper på minst like mange i år.

– Vi har plass til 1600. Det blir masse underholdning med musikalske innslag og et par overraskelser. Og det sier seg selv at alle vinnerfilmene vil bli vist.