Stjernelag til «Fest for Blix»

Tilknytning. Ola Bremnes har tilknytning både til Blix og til Røssnes, og er derfor naturlig gjest på åpningsfesten for Elias Blix.

Tilknytning. Ola Bremnes har tilknytning både til Blix og til Røssnes, og er derfor naturlig gjest på åpningsfesten for Elias Blix. Foto:

Av
Artikkelen er over 9 år gammel

Foreløpig er det et tjuetall arrangementer på planen for Blix-året. Men det blir flere

DEL

Og starten på det hele er «Fest for Blix» i Gildeskål Kulturhus. Det er ingen tvil om at dette blir et av jubileumsårets høydepunkter.

Listen med artister til forestillingen lørdag 26. februar er nå klar, og produsent Lisbeth Glanfield lover en storstilt og variert forestilling når Gildeskål kommune og Salten kultursamarbeid inviterer.

Hit kommer Ola Bremnes og Håvard Lund, Kine Hellebust og Ingebjørg Bratland, Bjørn Andor Drage og Vocal Art, pluss artister fra alle Salten-kommunene.

Samme helga er det også «fødselsdagsselskap» på Sandhornøy, samtale-møte med Blix-eksperter og festgudstjeneste.

Utover våren går det slag i slag med tilstelninger både i Oslo, på Aasen-tunet i Ørsta, på Ørnes, Alstahaug, i Asker og selvfølgelig mange i Gildeskål. Blant dem er seniortur til Røssnes, festligheter på kirkestedet i juni, friluftsturer med tekstopplesning underveis til Våg, Mårnes og Sandhornet.

Og i august blir det stor folkefest i Gildeskål til Blix’ ære.

Artikkeltags