Stilfull åpning i Steigen

Bjørn Stemland (t.h.) ledet åpningsseremonien og leste utdrag fra sin siste bok "Viser og vers - langs livets landevei".

Bjørn Stemland (t.h.) ledet åpningsseremonien og leste utdrag fra sin siste bok "Viser og vers - langs livets landevei". Foto:

Av
Artikkelen er over 11 år gammel

Sagaspilluka 2007 i Steigen ble offisielt åpnet på Kvinneuniversitetet Nord (KUN) i Nordfold lørdag kveld.

DEL

Det ble en flott seremoni med taler, diktlesing, musikk og ikke minst presentasjonen av årets sagaspillkunstner; Liv Nergaard.

Imponeres.

Nærmere 70 gjester overvar åpningen av årets sagaspilluke som ble ledet av Bjørn Stemland. Taler, musikalske innslag og til og med allsang og dans sto på programmet, og innimellom leste også Stemland fra sin nye bok "Viser og vers – langs livets landevei", som ble lansert under Kystfolkets helg tidligere på dagen.

Ordfører Berit Woie Berg og styreleder i Steigen Sagaspill sto for den offisielle åpningen av årets sagaspilluke. Hun imponeres stadig av bredden og kvaliteten på det som produseres i kommunen.

Aktivt.

– Ikke bare er det rekordstor oppslutning om sagaspillet – en tilsvarende forestilling i Bodø ville ha hatt 4500 deltakere, basert på folketallet, men flere av kommunens kunstnere presenteres også utenfor landegrensene.

Om kort tid reiser Geir Magne Pedersen og Erling Hekneby til Sør-Korea med stykket "Mot slaktevekt", som de også har vist både på Færøyene og i Danmark, og litt senere skal Hugo Aasjord dra til Firenze i Italia med sin kunst. I tillegg er det gitt ut tre bøker i kommunen de siste par årene, og årets sagaspillprogram er spekket med konserter og utstillinger med lokalt tilsnitt, oppsummerte ordføreren under åpningen.

Fornøyd.

Det er første gang at Steigen Sagaspill har en "egen" hovedkunstner i sitt program. At valget falt på akkurat Liv Nergaard er lett å forstå når man ser den omfattende utstillingen som de har klart å få til på KUN. Den består av 33 skulpturer, 12 tepper, 10 bilder, en rosemalt trebolle og 19 dukker, totalt 76 gjenstander, og ble åpnet av sønnen Torjon Bodvin.

–Jeg er svært godt fornøyd med utstillingen, og spesielt at familien har bidratt så mye med å få arbeidene mine hit, og vært med på å forme utstillingen., sa Nergaard.

De musikalske innslagene sto Lech Sarnowski (keyboard), Dag Robertsen (sang), Nina Einarsen (sang), Hege Albriktsen (sang), Ronny "Dread" (perkusjon) og Dag Okstad (gitar og bass) for.

Artikkeltags