Steve-O satte fyr på Samfunnet

Steve-O visste hvordan han skulle få Bodø-publikummet i gang.
Jørgen Johansen (18) fikk et nært møte med sitt idol.

Steve-O visste hvordan han skulle få Bodø-publikummet i gang. Jørgen Johansen (18) fikk et nært møte med sitt idol. Foto:

Av
Artikkelen er over 7 år gammel

Se video og bildene da Jackass-stjernen ga fansen akkurat det de ville ha, og litt mer, på Samfunnet fredag kveld.

DEL

Det var første gangen den amerikanske komikeren gjestet Bodø, men det virket som han kjente Bodø-publikummet fra før. Både grove vitser, selvopplevde historier og nakenstunts falt i smak.

Den 37 år gamle amerikaneren tok opp tidløse stand-up temaer som underbukse-relaterte historier og fyll.

Klinikk

En stor del av Steve-O sitt show går ut på å fortelle historier fra sitt eget liv. Den tørrlagte vegetarianeren la ut om dop-problemene sine på en morsom og svært utleverende måte.

- Du vet du har et problem når Johnny Knoxville vil legge deg inn på en psykiatrisk klinikk, sa den ærlige komikeren til høylytt latter.

Gjennom hele showet svarte Steve-O på det publikum ropte opp på scenen. Jackass-stjernen ga inntrykk av å være oppriktig morsom, og ingenting virket manusbasert. Særlig 18-åringen, Jørgen Johansen, ble en del av showet. Han måtte svare på de til dels grove spørsmålene Steve-O stilte han, og mer skulle det bli.

Sitronsaft

Jackass-stjernen kunne såklart ikke forlate scenen uten å gi publikum det de ventet på, nemlig stunts. Det første stuntet som han selv kalte "The Double Back”, resulterte i en naken Steve-O på scenen. Den sylskarpe komikeren fortsatte med å balansere en kniv på nesetippen. Til publikums store fornøyelse presset han også sitronsaft i øynene sine.

Det siste påfunnet skapte størst applaus i salen. Johansen ble dratt opp i manesjen for å blåse flammer, for første gang i sitt liv. Det skulle han gjøre av det påtente hodet til Steve-O.

- Jeg var ganske nervøs, men han prøvde å lære meg å sprute flammene riktig, sa den 18 år gamle gutten.

Lyset ble slukket, Johansen tok seg en munnfull lampeolje og lot det stå til. Flammene og jubelen sto i taket.

- Det var helt rått!

Opptil flere ganger tok Steve-O seg tid til å takke publikum, for at de ville komme og gi han en sjanse. Det var tydelig at han tar stand-up karrieren alvorlig, og ikke bare vil være kjent for stuntene sine.

Etter opptredenen tok han seg god tid med fansen. Alle som ville fikk autografer og bilder med komikeren. Han gikk ikke backstage før etter en drøy halvtime, og de fremmøte hadde forlatt Samfunnet.

Artikkeltags