Terningkast 5: Sterk viseplate fra Berg

Flott duo. Terje Berg har med seg sin søster, Eli Johanne Berg, som duettvokalist og korist på noen spor. Det funker utmerket. Platecover

Flott duo. Terje Berg har med seg sin søster, Eli Johanne Berg, som duettvokalist og korist på noen spor. Det funker utmerket. Platecover

Av
Artikkelen er over 8 år gammel

Terje Berg tar byens flotte visetradisjoner på alvor i albumet «Søster og bror».

DEL

Han har vært i Bodø sitt musikkmiljø lenge som en slags outsider. Det er lenge siden forrige plate, men han har gjort konserter nå og da rundt omkring.

Her er den store forløsningen.

Gjennomarbeidet.

Dette albumet er sterkt. Du kan spille de 12 sangene på «Søster og bror» fra begynnelse til slutt de 45 minuttene platen varer. Og så begynne forfra igjen.

Alt er bare så veldig gjennomarbeidet og lekkert utført.

Terje Berg har med seg sin søster, Eli Johanne Berg, som duettvokalist og korist på noen spor. Det fungerer fint. I tillegg spiller og leverer et stort knippe instrumentalister mange delikate godbiter.

Krydder.

Tore Johansen på trompet, Susanne Lundeng på fiolin og Eline Sundal på cello er noen av dem som krydrer og gjør dette til en flott lytteopplevelse. Til og med den instrumentale «Flygedrøm» med nynnesang av Rakel Aurjord fungerer fint.

Terje Berg veksler mellom visesang og pop. I sistnevnte kategori finner vi den fengende «Aleina på Kafé». Tittelkuttet er en duett mellom Terje og Eli Johanne Berg i reggaetakt. Både på denne sangen og på resten av albumet snakker vi om fargerik og frodig lyrikk der det er akkurat passe med ord, rim og vendinger. Her er både tristesse og humor.

Kjærlighet og savn.

Terje Berg overdriver ikke. Tekstene handler om kjærlighet, savn, om byen og om naturen og årstidene. Slik sett holder han seg innenfor visetradisjonen som Terje Nilsen og Halvdan Sivertsen har vært med på å skape, og som de er så gode til fortsatt.

Men med dette albumet er også Terje Berg der oppe på det nivået. Han er ikke lenger en «Pauseklovn», som han synger om i åpningssporet. Hans mer kjente søsken kan finte og score mål og gjøre det bra på mange andre arenaer.

Artikkeltags