Se filmene.

Les også: Glamorøs Filmfest 2007

I hele år har 10. klassingene i Bodø jobbet med kortfilm. Nå er bidragene sendt inn og juryen jobber med utvelgelsen.

Kåringen finner sted siste dag i mai under filmgallaen i Bodø Spektrum. Da skal den beste filmen kåres i kategoriene fiksjon, dokumentar og eksperimentell film.

På SMS. . For vinnerne i hver kategori vanker det heder og ære, men i tillegg har de unge filmskaperne mulighet til å vinne en pengepremie. Avisa Nordland står nemlig for overrekkelsen av AN-prisen på 5000 kroner. Hvem som vinner denne er opp til publikum.

– Alle de 10 kandidatene til AN-prisen blir lagt ut på an.no klokken 12.00 i dag. Da kan leserne gå inn å se filmene og avgi sin stemme på SMS, sier konstituert. sjefredaktør i Avisa Nordland, Jan-Eirik Hanssen.

Du kan avgi stemme fram til midnatt 29. mai.

Spesiell pris. I år skal det i tillegg konkurreres om en helt spesiell pris.

Morten Abel har nemlig sagt ja til å sitte i juryen for å kåre den beste musikkvideoen til en Abel-låt.

– Artisten er godt fornøyd med bidragene som har kommet inn, forteller prosjektansvarlig Terje Alvestrand.

Under gallen i Kulturhuset kommer flere kjente personer til å dukke opp.

– Abel kommer i en eller annen form. I tillegg har prisutdelerne for beste dokumentar gjort seg landskjente den siste tiden, sier en hemmelighetsfull Alvestrand.

Gjengangere. Det har vært stor spennvidde på filmene som har kommet inn, selv om noen temaer går mer igjen.

– 10. klassingene er overraskende nok veldig moraliserende. Tema som mobbing, dataspill og skolekonflikter er gjengangere. Men også skrekkfilmer inspirert av "Fritt vilt" for eksempel, sier jurymedlem og formann i filmklubben i Bodø, Michael Baumann.

Juryen synes det er bra nivå på bidragene.

– Vi har sett mange av filmene både to og tre ganger, og det blir vanskelig å plukke ut vinnerne, sier jurymedlem og daglig leder i Fram kino, Tone Furøyen. Jurymedlem Magne Pettersen deltok på telefon fra Stockholm.