- Spre musikken, helt gratis!

Kråkesølv har laget en egen "piratside" for nedlasting av begge platene sine på bandets hjemmeside.

Kråkesølv har laget en egen "piratside" for nedlasting av begge platene sine på bandets hjemmeside. Foto:

Artikkelen er over 6 år gammel

Kråkesølv har lagt begge platene sine til gratis nedlasting på en egen "piratside" på nett. - En liten påskegave, sier Fredrik Olsen.

DEL

- Takk til alle som kommer på konsertene våre, som hører på musikken vår, som sender oss mail, skriver brev og som backer oss som faen hele tiden. Spre ordet, spre musikken – helt gratis. Mvh. Thomas, Fredrik, Petter og Kristoffer.

Slik lyder facebookmeldingen fra Kråkesølv med link til en egen ”piratside” på bandets hjemmeside der de som ønsker kan laste ned platene "Trådnøsting" og "Bomtur til jorda" i sin helhet - og gratis.

Vil spre musikken

- Dette er en liten gave til fansen, og en mulighet for de som ikke kjøper plater eller de som ikke bruker torrents, til å høre på musikken vår, sier Fredrik Olsen i Kråkesølv.

- Men hvorfor gratis nedlasting?

- Folk som bare driver med musikk for å tjene penger, lager musikk på på feil grunnlag, mener jeg. Det viktigste er å spre musikken, sier han og fortsetter:

- Ikke alle bruker musikkprogrammer som Wimp eller Spotify med offlinemodus, og dette er en mulighet til å laste ned platene og ta dem med seg enten på CD eller mp3-spillere, sier Olsen og sier bandet her er inspirert av bodøartisten Magnus Eliassen.

- Han la ut sin plate ”Second Grace” på nøyaktig samme måte for noen år siden.

Ikke noe galt

Etter deres første utgivelse, "Trådnøsting”, la bandet ut denne platen på piratnettstedet ”The Piratebay”, for en kort stund. Noe de fikk negative reaksjoner på, blant annet fra andelsselskapet TONO.

- Nå som vi legger det ut på vår egen hjemmeside, så har vi i alle fall ikke gjort noe galt.

- Er dette en respons fra dere på at CD-salget stuper?

- Nei, det er det ikke. Vi blir å trykke opp den neste plata vår på CD. Det er også såpass lenge siden vi ga ut begge platene våre, så det vil nok ikke gå så mye ut over platesalget. Jeg tror heller at en gratis nedlasting vil kunne føre til at noen faktisk ønsker å kjøpe platene våre, for eksempel på vinyl, avslutter Fredrik Olsen.

Artikkeltags