Spontankonsert før Træna-tur

Foto:

Av
Artikkelen er over 10 år gammel

Søndag spilte frontmann Øye og The Whitest Boy Alive for 40.000 mennesker på Roskildefestivalen. Mandag ble det spontankonsert på kaia i Bodø..

DEL

Da bandet stakk innom Bodø på vei til Trænafestivalen mandag ettermiddag, skulle det ikke mer enn ei bøtte reker til før Erlend Øye og hans tyske mannskap dro fram instrumentene og dro i gang fra båten for 40 mennesker på Løvoldkaia.

- Bedre enn Roskilde

- Det er litt synd at dere må stå der å fryse, mens vi står her i ly for vinden. Jeg tror vi spiller noen låter først, så får dere heller komme opp her sammen med oss etter hvert, sa en svært opplagt og jordnær Erlend Øye etter at første låt var spilt.

Og som sagt, så gjort. Etter et par låter ble alle som én invitert ombord i båten, og fikk stå tett sammen med bandet resten av konserten. Erlend Øye spøkte med at konserten på Roskilde dagen i forveien bare var oppvarmingen, og den uhøytidlige stemningen satte sitt preg på hele seansen.

Spontan rekeelsker

The Whitest Boy Alive hadde nettopp flydd opp fra Danmark for å kjøre ut mot Træna i festivalens egen båt da de kom i prat med rekeselger Krister Kanck utenfor tråleren hans på Løvoldkaia.

- Vi kom veldig naturlig i kontakt med hverandre, og det viste seg at bassist Marcin Oz var en rekeelsker utenom det vanlige. Jeg spurte om de skulle spille mens de var her, men det hadde de ingen spesielle planer om. Jeg så mitt snitt, smurte på med litt ekstra sjøsnacks, og giggen var i boks, ler han.

Én times varsel

- Det ble en heftig ringerunde med annonsering på facebook og hele pakka før de en drøy time etterpå stod på båten og spilte.

Da hadde respektable 40 stykker fått nyss i det oppsiktsvekkende stuntet, som varte litt over en halvtime. På oppfordring fra bandet, fikk publikum komme med flere låtønsker, til stor begeistring.

- Båten var fullt utstyrt med både trommesett og vokalanlegg. Bandet skal nemlig stoppe innom flere små øyer på vei ut til Træna for å spille minikonserter. I motseting til mandagens spontanopptreden på kaia i Bodø, skal disse være planlagt, forklarer Kanck.

Artikkeltags