Spiller inn tredje sesong Himmelblå

News On Request er klar for innspilling av sesong tre av Himmelblå

News On Request er klar for innspilling av sesong tre av Himmelblå Foto:

Artikkelen er over 11 år gammel

Tirsdag går startskuddet for innspillingen av tredje Himmelblå-sesong. Bodøfirmaet News On Request er igjen sentral.

DEL

NOR er NRK Dramas medprodusent og produksjonsselskapet med en stab på hele 20 tekniske medarbeidere på filmsettet.

NOR-staben skal være på Ylvingen til kameralampene slukkes i september.

- NOR har signerert en omfattende avtale med NRK Drama om produksjonen av sesong 3 av suksess-serien Himmelblå og fikk etter sesong 1 og 2 oppgradert sin status fra serviceprodusent til medprodusent, sier produsent i News On Request AS, Trond Eliassen.

Historie

Det ble skrevet fjernsynshistorie da NRK Drama valgte å legge innspillingen av hele 16 episoder av "Himmelblå" til den lille øya Ylvingen rett vest av Brønnøysund.

Satsingen ble imidlertid en seersuksess uten sidestykke med én million seere i snitt med en topp på over 1,3 millioner seere. Himmelblå ble dermed historiens mest sette TV-serie på norsk fjernsyn. Bodøbaserte News On Request AS var sentral i arbeidet med å få lagt TV-serien til Helgeland.

- Seertallene er helt utrolige i et svært tøft mediemarked, sier Eliassen som i disse dager arbeider for fullt med å få i gang innspillingen på Ylvingen.

Bygger kjernestab

- Vi har hentet fagarbeidere fra hele landet, men de fleste kommer fra Nord-Norge. Vi har vært svært heldige og fått tak i meget gode folk som vil bidra til å løfte produksjonen for NRK Drama. Andelen lokale filmarbeidere fra Helgeland er også doblet i denne runden av Himmelblå.

Å lykkes også i denne runden av Himmelblå er svært viktig for News On Request AS ettersom vi har flere store og viktige produksjoner i både sør og nord i tiden som kommer. Vi bygger nå opp en kjernestab for film- og TV-produksjon, sier Eliassen.

Fra Død Snø

Takket være et prosjekt i samarbeid med Brønnøy kommune blir sesong 3 en realitet med 20 innleide filmarbeidere gjennom News On Request AS.

- Nordland fylkeskommune har bevilget støtte til prosjektet, noe som var helt avgjørende for å lykkes. Det innebærer et betydelig løft og det er svært viktig for oss i News On Request. I det lange løp handler det alltid om å bygge kompetanse og satse knallhardt på å utvikle unge og dyktige folk. Flere av de som vi nå har på jobb var med på spillelfilmen DØD SNØ og forrige runde av Himmelblå og de vil følge oss videre i nye produksjoner, sier sjefprdusent i News On Request AS, Tomas Evjen.

Mini-studio

Utover vinteren har det blitt bygget opp mini-studioløsninger i Brønnøysund parallelt med at de fleste opptak som før skal skje på location - og i hovedsak ute på Ylvingen.

- Vi er sterkt motivert for å bringe denne suksessen enda et hakk videre, og vise at filmbransjen i nord klarer å serve en stor produksjon uten problemer. Det skal være attraktivt å drive innspillinger som dette. Den naturen vi har utenfør stuedøra vår gir oss flotte muligheter. Nok en sesong i inn- og utland betyr enormt mye for regionens og fylkets markedspotensiale. Det er en hyggelig bivirkning for oss. Men først og fremst er vi nå glade for at alle opptakene blir gjort her på Helgeland med et stort innslag av arbeidere fra landsdelen, sier Trond Eliassen.

Artikkeltags