Spennende for Pulverhundene

Tomas Kvitvik(t.v.), Mads Guldbekkhei og Kristian Holand er Bodøs håp både når det gjelder Underwood og Quarten.

Tomas Kvitvik(t.v.), Mads Guldbekkhei og Kristian Holand er Bodøs håp både når det gjelder Underwood og Quarten. Foto:

Av
Artikkelen er over 11 år gammel

Spilling på Norwegian Underwood? På Quart'en? Det får bodøbandet Pulverhund vite i løpet av kort tid.

DEL

I flere år har NRK P1 hatt et samarbeid med musikkfestivalen Norwegian Wood. På Uhørt presenterer man nye, norske band og musikere. Målet er å få spille på talentscenen Norwegian Underwood. I år fikk NRK inn over 500 demoer, og 20 av disse er plukket ut. De åtte med flest stemmer får spille på festivalen.

– Vår låt "Paul Simon Refrain" var en av de 20, og nå håper vi bare på nok stemmer. Bodøværinger oppfordres til å stemme oss inn via SMS, sier Tomas Kvitvik.

Base Oslo

Pulverhund har eksistert i to år, og består av de to Bødøguttene Tomas Kvitvik (gitar) og Kristian Holand (bass). De er supplert med Mads Guldbekkhei på trommer, og har sitt tilholdssted i Oslo.

– Vi to fra Bodø har bodd her i fem år, og siden vi ikke kan leve av musikken (ennå) har vi faste jobber ved siden av. Jeg er scenetekniker på Oslo Nye Teater, mens Kristian sjauer på Gardermoen.

– Hvilken musikksjanger tilhører dere?

– Vi spiller en slags bluesrock med røtter i 60- og 70-tallet, og både på nettsidene våre, pulverhund.no og på sidene til Uhørt ligger det låter.

Hør et utvalg av Pulverhunds låter.

16. april og 1. mai

To datoer er viktige for Pulverhund. 16. april har juryen på Quartfestivalen lyttet seg gjennom 238 demoer. Av disse plukkes ut 13 stykker, og artistene får selskap med årets Uhørt-vinner Ida Maria på Quarten. Også her er Pulverhund med i konkurransen.

- Klart vi er spente. Vi har tro på demoen, og håper på det beste. Mandag klokka ett får vi dommen.

– Men det nærmeste vi er et skikkelig kick, er avstemmingen på nett og SMS jobb på Norwegian Underwood. Man kan stemme helt fram til 1. mai, og nå må bodøværingene kjenne sin besøkelsestid, sier Tomas.

Pulverhund var blant bandene som spilte på klubbscenene til Parken i fjor, og de legger ikke skjul på at de ønsker å bli invitert tilbake. Hvis de da ikke plutselig blir svært opptatt på annet hold?

Dersom du vil støtte Pulverhund i kampen om å kvalifisere seg til Norwegian Underwood kan du sende SMS med kodeord WOOD 11 til 1987.

Artikkeltags