Sopte premiebordet

Artikkelen er over 15 år gammel

Åtte Bodø-jenter sjarmerte tilskuere og dommere i senk under helgas NU-kappleik på Beitostølen.

DEL

Da kappleiken var over hadde de sopt i land to av tre priser under festivalen til Noregs Ungdomslag.

Forrige mandag reiste Mona Mikalsen (18), Siri Didriksen (22), Lisa Grav Henriksen (16), Tone Edvardsen (17), Veronica Winnem Pedersen (17), Camilla Edvardsen (19), Johanne Jeremiassen og Anette Johansen (20) fra Ungdomsringen Salten sørover.

Først til Ringebu.

Først tok de turen til Ringebu, hvor de deltok på et to dagers seminar før de reiste videre til Beitostølen og sjarmerte publikum og dommere.

I kofferten hadde de forestillingen «Blå Sang». Den framførte de med sang og dans i blå bunader, og som de eneste av fire danselag ble de kalt tilbake på scenen gjentatte ganger.

– Litt av poenget er at vi ikke hadde noen spillemann i Salten. Derfor måtte vi, i motsetning til de andre, selv synge, sier jentene.

Da festivalen var over hadde de stukket av med publikumsprisen. Hele 56 prosent av stemmene gikk til dem. I tillegg opprettet juryen en spesialpris, kun på grunn av det dristige eksperimentet.

Dristig.

Da de entret scenen for å motta pris nummer to, kunne de lese følgende kommentar fra dommerne på diplomene:

«Prisverdig innsats i godt samspel. Eit dristig eksperiment med eit vellykka resultat».

– Det er deilig å få god respons på det du gjør, sier Camilla Edvardsen.

Før de åtte jentene dro til Beitostølen sydde de sammen forestillingen med utgangspunkt i sanger fra Nordland.

– Det skulle være flest mulig innslag fra ditt lokaldistrikt. Derfor plukket vi ut flest mulig sanger fra Nordland, forklarer de.

Stunt.

Selve konkurransen var ikke den eneste gangen de gjorde seg bemerket. På en marknad på stedet ble de spurt om å opptre på en platting. De tok utfordringen på strak arm, før de ikledde seg blomsterkranser og framførte et nytt opplegg som blant annet besto av gaterock.

Åtte jenter som danset gaterock i bunader og blomsterkranser var nok til nok en gang å høste trampeklapp. Og da det hele var over kom lederen i Folkedanserådet fram og skrøt av dem med følgende kommentar: «Mange hadde kommet på kappleiken, kun på grunn av de åtte danserne fra Nordland».

Tirsdag morgen var jentene tilbake i Bodø. Og som de sier:

– Vi følte oss som slagordet til NU-kappleiken: «Sliten, sveitt og lykkeleg».

Artikkeltags