Snart kan du se 60 kvadrat kunst

60 kvadratmeter er kunstverket på.

60 kvadratmeter er kunstverket på.

Artikkelen er over 4 år gammel
DEL

Kunstneren Nina Bang har laget kunstverket ”Dag og natt” til det nye poliklinikkbygget (K-fløya) i Nordlandssykehuset.

Kunstverket er et nesten 60 kvadratmeter stort bilde, som er printet på den 15 meter høye glassveggen i det nye bygget, opplyser Nordlandssykehuset.

Publikum kan se kunstverket fra 17. november, når bygget tas i bruk.

Les også: Velkommen til sykehus med takterasse

Bang har utført en rekke stedsspesifikke kunstprosjekter i offentlige bygg. Hun har lang erfaring med å utfordre store rom og store glassflater. Hun fikk oppdraget fra kunstutvalget i Nordlandssykehuset Bodø i 2012, heter det i pressemeldingen hvor Bang omtaler kunstverket slik:

- Jeg ønsket å bringe fargene fra det skiftende lyset i naturen utenfor inn i det store rommet. Den fredede granittbygningen som speiler seg i glassveggen, ga meg ideen om kvartskrystallen, en fellesnevner for glass og stein. Krystaller og prismer brukes i folkemedisinen som lykkebringere og til healing, og er dessuten en sentral del i de viktigste medisinske elektroniske apparater i bygget.

Prismet bærer med seg rike fargenyanser og reflekser. Hele prismefiguren kan oppfattes fra torget og bygningene rundt. Hver korridor i etasjene får sin egen fargeopplevelse. Fargene vil skifte med lysforholdene ute og inne, men aldri forsvinne helt.

Derfor har jeg kalt arbeidet for “Dag og natt “.

Seks prosjekt

Nina Bangs kunstverk er ett av seks ulike kunstprosjekt i nye Nordlandssykehuset Bodø. Bangs kunstverk er det første verket som er ferdigstilt.

Øvrige kunstverk blir ferdigstilt etter hvert som nye deler av sykehuset blir tatt i bruk. Neste milepel er ved åpning av ny hovedinngang fra Parkveien ved årsskiftet 2015/2016.

Total budsjettramme for kunstverkene er 6,7 millioner kroner i tråd med statlige krav til offentlige bygg, skriver Nordlandssykehuset.

På Nordlandssykehusets egne sider kan du se bildeserien.

Artikkeltags