Det var fullsatt kirke da Ola Bremnes og Fauske blandakor spilte opp til konsert i Fauske kirke fredag, med over 400 solgte billetter på begge konsertene.

– Kirken er bokstavelig talt fylt opp til randen, sier sceneinstruktør Maja Zakariassen.

Ikke bare veikryss. Konserten er i regi av Saltenbluesen som arrangeres på Fauske hver høst.

Bremnes åpnet med låten «Velkommen i hus» og ønsket publikum velkommen.

– Jeg har vært her et par dager, og jeg skjønner nå at Fauske ikke bare er et veikryss, men en liten by med sjø. Det finnes mange fine byer i Nord-Norge, her kommer en hyllest til en av dem, sa han og fortsatte med låten «Sang til byen».

Leste dikt

Bremnes er opprinnelig fra Svolvær og er storebror i søskentrioen Kari, Lars og Ola Bremnes. Han har gitt ut elleve plater, den siste «I det blå» kom ut i fjor.

For anledningen hadde han med seg Fauske Blandakor, Petter Nohr Undstad fra Kråkesølv, gitarist Terje Nohr Olsen og musiker Pål-Are Bakksjø. Mellom låtene fortalte Bremnes små historier om hvordan låtene hans hadde blitt til.

– Da jeg var i Vesterålen kirke for noen år siden, hadde de en stor og rustet kirkeklokke med en stor sprekk i seg. Ut fra den sprekken kom låten «Rødbrune seil». I halvannen time underholdt Bremnes publikum med sang, musikk, fortellinger og dikt.

Måtte melde pass

Cato Mærvoll (78) fra Sulis skulle egentlig vært med i koret fredag kveld, men måtte av helsemessige årsaker melde pass. Han var i stedet med som publikum, og så frem til kvelden.

– Jeg forventer en strålende konsert med mange fine låter, sa 78-åringen i forkant av konserten.

Alltid trivelig

Også May-Britt Krogstad (53) var spent før konserten.

– Jeg pleier å gå på kirkekonserter, det er veldig koselig. Og når Saltenbluesen arrangerer er det alltid trivelig, sier hun. Hun hadde tatt med seg moren Marit Krogstad for anledningen.

– Jeg har selv stått i koret, og jeg synes det er veldig gøy å se at det er så mange fra eldresenteret som har tatt seg turen. Jeg tror det blir en veldig fin konsert, sa hun.

Avisa Nordlands journalist hadde dessverre ikke anledning til å være til stede under hele konserten.