Gå til sidens hovedinnhold

Skal synge for operafolk fra hele landet

Artikkelen er over 12 år gammel

Når operaforestillingen Carmen settes opp på Opera Nordfjord i oktober står to sangere fra Salten på scenen. Sangeren Kristian Krokslett får her sitt første større engasjement i nasjonal sammenheng.

– De kontaktet meg om jeg kunne og jeg sa selvfølgelig ja til denne forespørselen. Det er klart det er viktig å få en slik sjanse, sier Kristian Krokslett.

Gjennom mange år allerede har han blitt vel kjent og aktet som sanger i Salten og Nordland, han har etter hvert tatt sangutdannelse og er nå profesjonell sanger.

– Jeg har vært med på en del ting i Bergen, men bortsett fra det er dette første gangen jeg får et slikt engasjement nasjonalt, sier han.

Kristian Krokslett skal synge rollen som "Remendado".

– Det er en av sluggerne som Carmen møter oppi fjellet i annen akt, og det blir en morsom sak også fordi det i denne rollen inngår mye ensemblesynging.

Gjøre seg kjent

Det nye operahuset i Nordfjordeid har satt opp åtte forestillinger av Carmen og samtlige er allerede fullstendig utsolgte. Dermed skulle suksessen være garantert og Kristian Krokslett få en god mulighet til å vise opera-Norge hva han er god for.

Enda mer sjanse til det får han også fordi det er opera-ledere fra hele landet til stede på premieren. Og dagen etter er Kristian Krokslett deltaker på landskonferanse i Opera Norge, en sammenslutning for alle operaselskapene i landet. Der representerer han Musikkteater i Bodø, hvor han er styremedlem.

Frilanser fra Sørfold

Den andre Nordlands-sangeren som skal være med er Siv Oda Hagerupsen, opprinnelig fra Sørfold, nå bosatt i Oslo. Hun er en frilanssanger med stor bakgrunn og ofte tilknyttet Den Norske Opera. I denne Nordfjord-oppsetningen av Carmen skal hun ha rollen som Mercédès.

Tittelrollen har Anna Einarson og hennes partner Don Jose synges av Tomas Ruud. Blant øvrige medvirkende er Ann Helen Moen, Vibeke Kristensen, Bård Bratlie og Trond Gudevold. Operaen synges på nynorsk etter en libretto Edvard Hoem nylig har oversatt. Regissør er John La Bouchardière og dirigent Michael Pavelich.

Musikkprodusent. I tillegg til å synge deler Kristian Krokslett arbeidsdagen mellom å være daglig leder og produsent for Bodø Internasjonale Orgelfestival, og å være musikkprodusent i Bodø Domkirke.

– Arbeidsgiverne mine har lagt til rette for at det skal bli mulig å reise på dette operaoppdraget. Prøvene starter 14. september i Oslo, og premieren går av stabelen 7. oktober i det nye operahuset i Nordfjordeid, forteller han.

Og på første benk på premieren sitter dronning Sonja.