Si din mening om støy og barn på Luciakonsertene

Lucia. Bodø domkirke.

Lucia. Bodø domkirke.

Artikkelen er over 7 år gammel

Hvert år vekker barns og voksnes oppførsel på de store Lucia-konsertene i domkirken diskusjon. Hva mener du? Si din mening

DEL

Tirsdagens to Lucia-konserter med 1600 mennesker i kirkebenkene er en årlig begivenhet i Bodø. Domkirkens Ungdomskor med sin vakre sang, hvite kjortler og lys i hendene skaper virkelig stemning. Mange ganger har det vært diskusjoner i det offentlige rom både på forhånd og i ettertid om hva som er rett og galt av oppførsel på Lucia-konsertene.

Mange har ment at det har vært et problem med støy underveis, særlig med barn som gråter eller ikke klarer å sitte stille. Andre emner det blir for mye høylytt prating og skravling i kirkebenkene de siste minuttene før det starter, da mange andre vil «stemme sitt sinn til andakt».

Nå vil vi vite din mening.

Verre før
– De årene jeg har dirigert konserter med Bodø Domkirkes Ungdomskor har det aldri vært problemer med barn som bråker, tvert imot har jeg gode minner om at det har vært så stille at du kunne høre den berømmelige knappenåla. Jeg tror dette var et større problem for en del år siden, sier domkantor Gro Bergrabb.

Den andre domkantoren, Øystein Jæger, mener det de siste åra har vært stille nok, og at konsertpublikum i Bodø generelt oppfører seg bra. Johanne Jeremiassen, dirigent for årets luciakonsert sier:

– Underveis er det ikke noe problem, men i forkant kan folk godt ta litt mer hensyn til hverandre og til stunden, og til jentene som straks skal inn og synge.

Hva mener du?

  • Er det greit at småbarn som ikke klarer å sitte stille får kravle eller løpe rundt i midtgangen mens konserten pågår?
  • Har det noe å si at noen babyer skriker under konserten?
  • Har det noe å si at folk flest prater høyt sammen i kirkebenkene umiddelbart før konserten starter?

Artikkeltags