Seier på hjemmebane

Artikkelen er over 14 år gammel

Susanne Sandberg og Torbjørn Urskog danset bokstavelig talt til den store gullmedaljen i helgens Nord-norske mesterskap.

DEL

Fauskeparet vant juniorklassen, og ble nordnorske mestre.

– Fornøyde?

– Å. Så veldig! Vi slo paret fra Bergen på hjemmebane. Alt klaffet. Det var kjempefint å danse her. Mye publikum, intimt og nært. Et fint arrangement. Nydelig, og bare helt perfekt, jublet juniormestrene etter at seieren var danset havn.

De norske mestrene Susanne Sandberg og Torbjørn Urskog fikk seieren i Swing-Boogie Woogie Junior 13 til 17 år, klasse A. I tillegg ble de nordnorske mestre i juniorklassen, og de nærmet seg kraftig deltakelse i EM og VM.

Knallsuksess.

Det åpne nord-norske mesterskapet ble en knallsuksess. Ikke bare for Dans Fauske som arrangør, men også for en rekke av klubbens medlemmer.

Lillian Urskog og Karoline H. Leyer vant juniorklasse B i Swing-Boogie Woogie, og Margit Hansen og Rolf Erling Angelsen ble nummer to i seniorklasse B.

Thor Solø og Hege Fyrvik fra naboklubben Fauske Danseklubb gikk helt til topps i folkesving, mens Anita og Rolf Mischeff fra Harstad ble nordnorske mestre i seniorklassen.

Opp og ned.

Jentene i Dans Fauskes «Wicked» fikk en komplett berg og dal-bane i følelseslivet i løpet av lørdag ettermiddag.

De begynte med i full fart å sjarmere publikum med seg gjennom «Material Girl» og «Me against the music». Men midt inne i «Keep hope alive» var det bom stopp i det mini-discen blacket fullstendig ut. Stor spenning før dommerne avgjorde at «Wicked» fikk prøve seg på nytt med hele showet.

– Stakkars, gikk det et sukk gjennom publikum. For der blacket jammen musikken ut igjen

Likevel. Dans Fauske-jentene imponerte nok til å vinne showklassen for voksne.

Og var blant de gladeste i landet akkurat da.

Utrolige opplevelser.

Mesterskapet hadde norsk ranking i Swing/Boogie Woogie, Lindy Hop, Rock`n Roll, folkeswing og showklasse, og trakk masse dansere også utenfra landsdelen.

Dermed fikk publikum utrolige opplevelser med seg. For eksempel å se de regjerende verdensmestrene i swing - og fjorårets world-cup vinnere - Jørgen B. Sandnes og Aina M. Nygård vise seg frem.

Dans Fauskes Valter Jacobsen var strålende fornøyd etter at mesterskapet var unnagjort.

– Jeg er veldig glad vi investerte så mye i lys og lyd. Dansere kommer bort og sier at dette er det råeste arrangementet de har vært med på.

Artikkeltags