De har tatt for seg av arrangementene slik storbandet The Commitments hadde slik suksess med over hele verden for ganske mange år siden. Tjuefire sangere og musikere fra Meløy maktet å gjøre sine versjoner til en lokal suksess. Først på Ørnes 1. mai med over to hundre betalende. Så i Glomfjord fredag med et publikumstall på 110.

Det de gjorde var å levere varene slik de skulle være. Med sprudlende og smittende formidlingsglede, maktet den glade gjengen å tenne folket med solide klassikere som «Midnight hour», «Mustang Sally» og «Mr. Pityful».

Ikke nok med at spille- og sanggleden var stor. Ferdighetene var også det. Jøran Breivik kan synge rå soul og blues som få. Bente Sørgård har en slags ertende og autoritær snert i stemmen som pirrer. Hanne Sleipnes Bjørklund er en ypperlig balladetolker. Det viste hun på «Do right woman, do right man». Kristine Sleipnes har en fylde sin sin stemme som passer perfekt til «Nowhere to run» og «I can't stand the rain».

Vokalistene har en tendens til å stikke av med all hederlig omtale. Men det var ikke bare de som imponerte oss inne i Glomfjord Hotell fredag natt. Det gjorde også bandet og blåserne i Glomfjord Hornmusikkforening. Det var stort trykk hele veien i et fett og bra lydbilde.

Dette er måten å gjøre det på for å beholde korps og utøvere på blåseinstrumenter. Koble på dem et band og noen dyktige vokalister, så blir det garantert en herlig opplevelse som både utøvere og publikum kan digge seg gjennom.