Gå til sidens hovedinnhold

Salmemaraton i drøyt ett døgn

Artikkelen er over 15 år gammel

Klokken halv syv i går morges var salmemaratonen i Bodø domkirke halvveis gjennomført. 12 mer eller mindre morgenfriske personer sang seg gjennom salme 530. Og det var 706 igjen.

Det var ikke akkurat rungende sang i Bodø domkirke i går morges, drøyt halvveis i salmemaratonen – som ble avsluttet klokken 18 i går ettermiddag.

De 12 personene som hadde møtt opp, sang stillferdig – og kanskje litt småtrøtt. Men sang gjorde de.

Syv jenter fra Bodø domkirkes ungdomskor hadde "tidligvakt", i tillegg var to fra Korrækte Damer, to fra Innstranden Sangforening og selveste biskopen til stede.

– Vi sørger for å være minst to til stede hele tiden, sånn at vi kan være med i konkurransen om å få arrangere konsert i domkirken, smilte Helge Ingebrigtsen fra Innstranden Sangforening.

– Den "gevinsten" har også Korrækte Damer satt seg fore å vinne?

– Ja, da får de i allfall god konkurranse. Og for å si det sånn, vi tar gjerne 24 timers ekstraomgang..... Helt alvorlig.

Lærerikt. Helge Ingebrigtsen hadde, sammen med Else Laholt, "sangvakt" for Innstranden Sangforening fra klokken seks til klokken åtte i går morges.

– Dette er faktisk ganske artig. Jeg ante ikke at det var så mange salmer jeg ikke kunne. På barneskolen hadde vi en lærer som ga oss en ny salme å pugge hver dag. Derfor trodde jeg faktisk at jeg kunne veldig mange salmer.... Men etter denne sangøkten må jeg nok revidere det inntrykket, smilte Ingebrigtsen. Og forsøkte å henge med etter beste evne på de til tider noe vanskelige salmemelodiene.

Kantorene Erlend Fagertun og Håkon Grotnes, så nok litt slitne ut etter drøyt tolv timers akkompagnering.

– Det går litt bedre nå. Men jeg var ganske trøtt en periode i natt, sa Fagertun – som piffet seg opp på colabrus og sukkersøte lakrisbåter.

– Blir du ikke sliten i fingrene av all spillingen?

– Neida, det går bra. Vi akkopagnerer annen hver sang, så ørsmå pauser blir det jo.