I nesten to og en halv time holdt de norske gitarheltene på til stor glede for et meget godt besøkt Sinus-publikum.

Og det var ikke småtterier de drøyt 250 tilhørerne fikk servert. Det var hardt, heftig og rått. Det var groove og funk. Dette ble ingen konsert hvor bandet planket igjennom Jimi Hendrix, eller Jimmy James som han ble døpt, sine mange låter. Herrene Busk og Varpen satte et eget og spennende preg underveis. Hendrix selv hadde nok vært mer enn fornøyd hvis han hadde hatt mulighet til å ta turen innom.

Gammel og ung. At musikken til Jimi Hendrix når stadig nye generasjoner er det liten tvil om. Det var nemlig en salig blanding av gammel og ung i skjønn forening på lørdagens konsert.

Og publikum syntes å kose seg stort med Busk og Varpens tolkninger av gitarmesterens mange perler.

Tidvis ble låtene dratt inn i heftige psykedeliske partier, hvor ikke bare de to gitaristene fikk tid til å briefe. Både bassist Jon Krogstad og trommis Sveinar Hoff skal ha sin del av æren for at dette ble en smått legendarisk aften. Og publikum slukte alt som ble servert rått og begjærlig.

Sløy Joe. Konserten begynte med en groovende versjon av Good Times Roll. Fortsatte med Lover Man og Purple Haze. Stemningen steg og gitarheltene spilte så svetten rant. Etter 45 minutter ble hyrdestunden dessverre stoppet på grunn av en aldri så liten teknisk svikt.

Etter en liten halvtime backstage entret bandet scenen på ny. De ga seg ikke før de hadde spilt i nesten to og en halv time til sammen.

Det var mange høydepunkter underveis, men det spørs om ikke den sløye versjonen av Hey Joe stakk av med en liten seier. Bjørn Varpen og bandet duvet deilig i bakgrunnen mens Vidar Busk beviste at han ikke bare er en strålende gitarist, men også en meget dyktig vokalist.

Pussig at bandet egentlig ønsket å kutte nettopp denne fra setlista.

Ferskt konsept. Publikum i Bodø kjente altså sin besøkelsestid. Dette var kun andre gang dette konseptet, som har fått navnet The Blue Flames Of Jimmy James, spilte sammen. Første gang var på Mo I Rana kvelden i forveien.

Vi tar nok ikke mye feil om dette bandet blir headhuntet til større festivaler og andre norske konsertarrangører i løpet av 2008.

Det står iallfall ikke på bandets vilje.

– Dette er vår egen lille gutteklubb. Vi spiller den musikken vi selv digger, og vi har det djevelsk moro. Hvis det er festivaler som ønsker en eksotisk greie, så er det bare å ringe Bjørn Varpen, reklamerte Vidar Busk etter konserten. Freddy Toresen