Så mye vil Stormen koste i året

Kari Nystad - bedriftskoordinator Stormen Drift - og økonomisjef i Bodø Kommune/styreleder Stormen Drift, Stephan Skjelvan

Kari Nystad - bedriftskoordinator Stormen Drift - og økonomisjef i Bodø Kommune/styreleder Stormen Drift, Stephan Skjelvan Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

- For kulturhuset blir det som å gå fra førstedivisjon til eliteserien.

DEL

Bodø kommune skal eie. Kulturen skal leie. Og Stormen vil koste 20-25 millioner i året.

Det er i korte trekk status for driften av Bodøs nye kulturkvartal.

Utleieselskap

- For kulturhuset blir det som å gå fra førstedivisjon til eliteserien. For biblioteket som å gå fra femtedivisjon og opp til eliteserien, sier økonomidirektør i Bodø kommune Stephan Skjelvan.

Han ble tidligere i sommer valgt til styreleder i selskapet Stormen drift AS. Selskapet skal drive utleie av det nasjonale kulturbygget.

- Det nye styret skal finne de mest effektive løsninger for Stormen; om de skal kjøpe det meste av tjenestene, eller etablere en stab til oppgavene som ligger innenfor forvaltning, drift, vedlikehold og utvikling, sier driftsplanlegger for Stormen, Kari Nystad Rusaanes.

Maks innhold

Skjelvan presiserer overfor Avisa Nordland at Stormen drift AS vil ha et sterkt økonomifokus.

- Når vi har tatt på oss ansvaret med å oppføre et nasjonalt kulturbygg til 1,2 milliarder kroner, må vi også sørge for at det fylles med maks innhold, poengterer han.

- Skal Stormen drift AS lyse ut stillinger?

- Muligens en administrativ ressurs med teknisk kompetanse. Dette vil avklares i løpet av kort tid, sier Skjelvan.

Leietakerne NOSO, Nordnorsk Jazzsenter, Nordland Musikkfestuke, Bodø kulturhus og bibliotek- og litteraturhuset skal imidlertid styre seg selv som nå, og lederne fra hver av disse vil danne en ledergruppe som skal holde interne møter og både planlegge og koordinere driften seg imellom.

Driftskostnader

Og styreleder Skjelvan er helt klar på at bygging av Stormen er det største som har skjedd i Bodø i moderne tid, og at komplekset vil gi byen et fantastisk løft.

- Mange har spådd at dere vil slite med driftskostnadene?

- Vi regner nå på driftskostnadene for å ha et tall å vise til når vi skal utarbeide leieavtaler med de fem institusjonene som skal inn her, forklarer Skjelvan.

- Vi kommer til å lande på mellom 20-25 millioner kroner til driften, tilføyer han.

- Kilden teater- og konserthus har et driftsbudsjett på 30-32 millioner og har holdt seg innenfor den rammen de to årene de har eksistert, sier Kari Nystad Rusaanes .

- Og publikumsmessig har det gått over alle støvleskaft i Kristiansand. Nesten en fordobling i antall besøk i kulturhuset.

Artikkeltags