Rognanfilmer på TIFF

Artikkelen er over 11 år gammel

Når TIFF åpner i dag, er det med to filmer fra rognanselskapet News on Request på programmet.

DEL

I dag braker det løs for Tromsø Internasjonale Filmfestival (TIFF). På programmet som inneholder i overkant av 60 filmer fra hele verden, står blant annet kortfilmene "Brekk" og "Fluen", produsert av Tomas Evjen i rognanselskapet News on Request. Førstnevnte konkurrerer om "Tromsøpalmen" sammen med andre kortfilmer under "Film fra Nord", mens "Fluen" vises under sideprogrammet "Tromsøfilmer". Filmene som konkurrerer om "Tromsøpalmen" blir valgt ut fra godt over hundre påmeldte filmer, og programmet er ifølge TIFF svært populært hos tilskuere, med flere fullsatte forestillinger. "Fluen" har premiere i dag, mens "Brekk" vises for festivalpublikumet første gang fredag.

Fornøyd. Tomas Evjen forteller at han naturlig nok er mer enn godt fornøyd med at kortfilmene hans er plukket ut til visning.

– Det er et trangt nåløye å komme gjennom. Vi har jo deltatt på TIFF og fått plassering flere ganger, så vi håper å kunne følge opp også i år. Men konkurransen er tøff, sier Evjen, som reiste rett fra filming av Arthur Arntzens jubileumsforestilling i Narvik, til filmfestivalen i Tromsø.

– Det er hektiske dager, men det er utrolig moro. Det jeg gleder meg mest til i Tromsø er å se responsen fra publikum. Det er alltid utrolig spennende, sier Evjen.

Pionerprosjekt. Han beskriver begge filmene som komedier, og Evjen har store forventninger til begge. "Brekk" er produksjonsselskapet hittil mest påkostede kortfilm, og er laget i samarbeid med filmnettverket Paraplyen i Tromsø, og regissert av Magne Pettersen fra Sandnessjøen. I filmen spiller Trond Peter Stamsø Munch og Maryon Eilertsen fra Hålogaland Teater.

– Kort fortalt handler filmen om innbruddstyven Werner og hans kamp mot sin egen empati. Den var morsom å lage, men utrolig arbeidskrevende. Selv om den bare varer i sju minutter, har vi arbeidet med den i rundt ett år, sier Evjen. Hans andre bidrag "Fluen", er basert på novellen "En ganske alminnelig flue av middels størrelse" av Knut Hamsun, og laget i samarbeid med Svein Elvestad. Filmen handler om en forfatter som havner i et avhengighetsforhold til en liten flue som forstyrrer ham i hans arbeid.

Utfordrende. Dette er 17. gangen at Tromsø Internasjonale Filmfestival arrangeres. På programmets står kvalitetsfilm fra hele verden, og festivalens målsettinger er å være det viktigste møtestedet for filmmiljøet i nordområdene, samt å fremme utvikling, rekruttering og kompetanseheving innen film. I tillegg til Evjen deltar flere elever fra Nordland Kunst- og Filmskole under Film fra Nord. TIFF avsluttes 21. januar.

Artikkeltags