Pusset opp for to millioner

Elizabeth Nyheim og de andre to eierne har brukt to millioner på nytt interiør og kjøkken.

Elizabeth Nyheim og de andre to eierne har brukt to millioner på nytt interiør og kjøkken. Foto:

Av
Artikkelen er over 9 år gammel

Utearealene er de samme, men de store forandringene er inne og på kjøkkenet.

DEL

– Lokalene var håpløst umoderne, og vi drev egentlig bistro i en forretningsgård.

– Det medførte at vi hadde en svær safe innmurt i enden av kjøkkenet, ler Elizabeth Nyheim hos Mon Ami i Glasshuset i bodø.

– Tre mann jobbet i tre døgn og saget den i biter. Nå vasker jeg støv på tredje dagen.

Total renovering

To millioner har det kostet å modernisere Mon Ami. Det gamle kjøkkenet, og safen, er borte og bistroen har fått nye bord, stoler og sofaer.

– Alt er nytt inne, men siden det finnes fellesferie også i utlandet, så mangler vi en del innredning som ankommer om ikke så lenge.

– Vi får plass til litt flere gjester, og har nå 170 seter totalt.

– Var det verdt to millioner?

– Ja, vi var nødt. Skulle vi øke omsetningen måtte vi gjøre noe med «logistikken». Nå har vi fått det slik vi ønsker.

Konsept og drift

Mon Ami ble overtatt av ekteparet Nyheim sammen med Arve Iversen i 1998.

Butikken går bra, og omsetningen har steget jevnt og trutt. Fra 6,7 millioner i 2006 til 8,5 i 2008. Stedet har gått med overskudd på rundt en halv million hver t av disse årene, og i 2008 bevilget eierne seg et utbytte på 464.000.–.

– Hvordan blir 2009?

– Tallene er ikke klare, men vi ender rundt 9 millioner, og går i pluss.

2010 tegner også godt, ikke minst på grunn av været, og juni er den beste omsetningsmåneden siden eierne overtok i 1998.

Menyen

Mon Ami har sitt faste klientell, og de store endringene blir det ikke matmessig.

– Vi skifter meny to ganger i året, og det kommer en ny om en måned.

– Mon Ami er franskinspirert, ikke ren franske bistro, og vi har en miks av franske og andre lands retter.

– Hva selger mest?

– Bakt potet. Det er helt enormt. I fjor solgte vi 16 tonn poteter. Som en god nummer to kommer Pitabrød Mon Ami.

Av franske retter på menyen finnes løksuppe med gruyere-ost (115,-), Quiche Lorraine (139,-) og Croque Monsieur (129,-).

Og all mat lages fra grunnen av.

– Snarveier er forbudt, sier Elizabeth, som snart kan ønske Mandagsquizen velkommen i nye lokaler i Glasshuset.

– Vi gleder oss, og leker også med tanken om å ha kveldsåpent en dag til i uka.

Artikkeltags