Protesterer for Sinus

Sinus mot slutten

Sinus mot slutten Foto:

Av
Artikkelen er over 9 år gammel

I kveld arrangerer Sinus en protest mot eventuell nedleggelse.

DEL

Tore Stemland, som sitter i gruppen som prøver å redde stumpene til klubbscenen, oppfordrer folk til å møte opp klokken 19.00 mandag kveld på Sinus.

I forrige uke skrev Avisa Nordland at det går mot slutten etter 25 års drift på Sinus.

Stor støtte

I forbindelse med aksjonen er det laget en Facebook-gruppe som heter "La Sinus leve". Mandag morgen var det imponerende 655 medlemmer på nettsamfunnets Sinus-gruppe.

- Det viser veldig tydelig at det betyr mye for mange at Sinus består. Jeg tror ikke politikerne forstår hva Sinus betyr for mange, sier Stemland.

Han tror det vil gi enorme ringvirkninger for kulturlivet, dersom formannskapet i Bodø kommune onsdag går inn for at Sinus legges ned. Ifølge Stemland vil en Sinus-nedleggelse få konsekvenser for både Musikkfestkua, Parkenfestivalen og Nordnorsk jazzsenter.

- Tilbudet tl byens befolkning vil bli merkbart dårligere, sier Stemland og fortsetter:

- Dette er Europas nest lengste rockeklubbscene og vi har fått mange støtteerklæringer fra musikere. Det er både en ungdomsklubb og kulturinstitusjon.

- Enorme ringvirkninger

Tore Stemland påpeker at arrangement på Sinus trolig sysselsetter flere enn de 2,5 årsverkene rockescenen har:

- Det bil bli enorme ringvirkninger. I 2007 hadde vi 100 produksjoner og folk vi leier inn bor på hotell og spiser på restauranter i byen.

Han har forståelse for Sinus' økonomiske situasjon, men skjønner ikke politikernes signaler som han mener har snudd.

- Vi er inneforstått med at det må gjøres noe drastisk og at driften må omlegges. Vi vil følge planen med bedriftskompetanse Bodø kommune har kjøpt inn, og det er Sinus-miljøet positiv til. Men det er uforståelig at de nå vil sette en strek over hele greia, sier en frustrert Tore Stemland.

Klokken 14.00 mandag vil det være en pressekonferanse på Sinus.

Les mer i Avisa Nordland i morgen.

Artikkeltags