Gå til sidens hovedinnhold

Praktutgivelse av F.J. Bergs musikk

Artikkelen er over 12 år gammel

Musikkopptakene som ble gjort med Philharmonia-orkesteret i London i fjor med fem komposisjoner av Fred Jonny Berg er nå utgitt av det prisbelønte plateselskapet Lindberg Lyd.

Plata heter «Flute mystery», og solister er Emily og Catherine Beynon, på fløyte og harpe. Dirigent for det anerkjente Philharmonia Orchestra er ingen ringere enn Vladimir Ashkenazy, tidligere mest kjent som verdensberømt pianosolist, men på sine eldre dager mer og mer orkesterleder.

Fem verk

Det kreves et mektig symfoniorkester for å illudere den emosjonelle dynamikken og fargespillet i de musikalske naturskildringene til Fred Jonny Berg.

«Flute mystery» er en samling av fem orkesterverk. Først tittelsporet Flute Mystery, så Warning Zero, deretter Pastorale, Vicino alla Montagna og Flute Concerto No.1.

Musikken utgis i en surroundproduksjon, og både som SACD, og som Blu-Ray. Ifølge utgiveren er partiturene skreddersydd for det klanglige innhold og balanse.

Troverdighet

Vladimir Ashkenazy har uttrykt seg meget positivt om skandinavisk musikk og synes det er en glede å dirigere Fred Jonny Bergs musikk, som karakteriseres som melodiøs og dramatisk, tilgjengelig og original. Den illustrerer at livet består av så vel lyse som mørke elementer, og man må forholde seg til begge deler. Det tilfører hans musikk også kvalitet som øyevitnets troverdighet.

Det Bodø-baserte filmproduksjonsselskapet News on request har laget en dokumentarfilm om innspillingen av «Flute mystery», som skal sendes på NRK i løpet av 2009