Pengedryss på Tusenhjemmet

Foto:

Artikkelen er over 10 år gammel

Trond Giske delte i dag ut 200 000 til kulturtiltak for eldre i Bodø. I tillegg hadde han en overraskelse på lur.

DEL

Beboerne på Tusenhjemmet fikk i dag celebert besøk av kulturminister Trond Giske. Med seg hadde han 200 000 kroner øremerket kulturtiltak for kommunens eldre. Sammen med over 50 andre kommuner, er Bodø nå innlemmet i kulturprosjektet "Den kulturelle spaserstokken", som skal øke den kulturelle aktiviteten blant eldre.

- 200 000 kroner er et lite beløp på et stort statsbudsjett, men man kan få mye kulturaktivitet i kommunen for pengene. Med disse midlene får Bodø nå mulighet til å sette fokus på spesielle kulturprosjektet for eldre - i form av tilrettelegging for transport, og mer aktivitet på kommunens sykehjem, sa Giske.

Får en million

Men det var ikke bare kommunens eldre som fikk en gledelig nyhet i dag. Også Bodø Sinfonietta stod på Giskes gaveliste. På Tusenhjemmet i dag avslørte han nemlig at Sinfoniettaen blir innlemmet i neste års statsbudsjett.

- Fra neste år vil de det bli satt av en million kroner til Bodø Sinfonietta på statsbusjettet. De har tidligere ikke mottatt fast statsstøtte, men har måttet søke midler hvert år i tillegg til støtten de mottar fra kommunen. Nå kan sinfoniettaen konsentrere seg mer om musikken framfor å skrive søknader om støtte, sa kulturminsiteren til an.no etter at nyheten var sluppet. Han begrunner støtten med at sinfoniettaens store betydning for kommunen og Nordland fylke.

Artikkeltags