Disse artistene er klare for Parken 2017

deLillos åpner Hovedscena fredag på Parkenfestivalen 2017.

deLillos åpner Hovedscena fredag på Parkenfestivalen 2017. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

AN+ i 2 måneder for kun 99,- Bestill her!

Torsdag formiddag ble de seks første artistene til neste års utgave av Parkenfestivalen sluppet. Neste år avholdes festivalen 18. og 19. august.

I en pressemelding skriver festivalsjef Gøran Aamodt at det er veteranene i DeLillos som skal åpne på Hovedscena fredag 18. august.

- Hva kan man egentlig si om deLillos som ikke er sagt før? De er suverent et av Norges beste band de siste tredve årene, og fortsetter å levere musikk av ypperste klasse. deLillos garanterer allsang og feelgood-stemning og passer perfekt som åpningsartist på Hovedscena fredagen i Parken, sier festivalsjefen i pressemeldinga.

Til AN sier han at Parken-pakken så langt er solid.

- Det mangler noe rocka, men det kommer vi tilbake til senere. Vi har mye klart, men headlinerne drøyer det alltid mest med. De største artistene har ennå ikke spikret turnéplanene og akkurat som at vi prøver å hente artister fra øverste hylle, så prøver artistene å spille på festivaler på øverste hylle. Altså de største festivalene. Der er ikke vi, sier Aamodt.

Det kan likevel vise seg at et av slippene denne gangen blir headliner.

– Matoma kan definitivt være det. Han kommer med en diger produksjon, med skjermer, laser, røyk og fyrverkeri. Og masse hits.

- Perfekt festivalartist

Matoma kommer nemlig tilbake til Parken. Han spilte på Hovedscena i 2015, og siden den gang har DJ-en bikket over en halv milliard streaminger på Spotify og samarbeidet med en rekke store stjerner.

Festivalsjefen beskriver ham som den perfekte festivalartisten.

- Du vet det blir fest, rett og slett, og det er bestandig viktig for en festival. Folk skal jo aller helst gå ut av arenaen med hendene over hodet og store glis, og Matoma er definitivt kapabel til å sørge for det. Om han spiler sist eller nest sist er enda ikke bestemt, men vi er ekstremt fornøyd over å ha fått den i havn. Han gjør få festivaler i Norge neste år, så dette er stas, sier Aamodt.

Saken fortsetter under bildet.

Matoma kommer til Parken.

Matoma kommer til Parken. Foto:

- Spent på Ane Brun

Ane Brun kommer tilbake til Bodø for å spille på Parken. I januar spilte hun i Stormen under Bodø Jazz Open, en konsert som imponerte ANs kulturjournalist Helge Grønmo.

LES MER: Ane Brun sprudlet i Stormen (krever innlogging)

- Jeg er spent på hvordan hun blir på en festivalscene, der folk ikke alltid følger med. Det har vært mange konserter på Parken der folk har pratet konserten i hjel, og jeg håper hun kommer med mye energi, sier Grønmo til an.no.

Saken fortsetter under bildet.

Ane Brun kommer til Parken 2017.

Ane Brun kommer til Parken 2017. Foto:

- Rå liveartist

På lista over slipp står også Kajander fra Lofoten, Kristian Kristensen fra Harstad og den svenske rapperen Silvana Imam. Festivalen skriver i pressemeldingen at albumet hennes «Naturkraft», som kom tidligere i år, har besfestet hennes posisjon som en av Sveriges viktigste artister om dagen.

- Silvana er kanskje den råeste liveartisten vi har sett på lenge. Hun har en tilstedeværelse og noe veldig ekte over seg som gjør noe med deg som publikummer. Vi kan nesten allerede nå utrope Silvana Imam som en av vinnerne under neste års festival. Så bra er hun faktisk, mener Gøran Aamodt.

Saken fortsetter under bildet.

Svenske Silvana Imam kommer til Parken.

Svenske Silvana Imam kommer til Parken. Foto:

- Minner om Sondre Justad

Parkenfestivalen beskriver Kajander fra Lofoten som en ny kommende stjerne på den nordnorske pophimmelen.

- Kajander minner jo umiskjennelig om Sondre Justad, det er jo liten tvil om det, men det er da et særdeles godt kompliment å få, tenker jeg. Kajander er superspennende og det er viktig for oss å ha fokus på musikk fra landsdelen vår, sier Aamodt i pressemeldingen.

Parken har også booket Kristian Kristensen fra Harstad. Han vant P3s Urørt-konkurranse i 2015.

- Han har jo en alvelignende vakker falsett man sjelden opplever. Når han i tillegg skriver tidløs singer-songwriter låter på nordnorsk, så må man jo bare la seg rive med. Vi har stor tro på han for framtiden og ønsker selvfølgelig å være med på reisen. Ryktene sier at han har svært mye bra på gang, sier festivalsjefen om bookingen.

Saken fortsetter under bildet.

Kajander kommer til Parken.

Kajander kommer til Parken. Foto:

Billettslipp

I kveld slippes også billettene til neste års festival. I forbindelse med salget vil det settes opp en kø i forkant.

- Dette gjør vi for at dere skal få en mer behagelig opplevelse av billettkjøpet og samtidig sørge for at pågangen til billettsystemet blir kontrollert. Salget starter klokka 20, men allerede fra klokka 19 kan dere gå inn på billettkjøp og vil da bli videresendt til køens venterom, opplyser festivalen på Facebook.

I fjor ble billettene revet bort på 17 minutter.

- Jeg syns det er bra at de slipper artister før billettsalget starter. Da vet folk hva de kjøper billett til. Det er en bra pakke, og det kommer til å bli utsolgt allerede i kveld. Jeg tipper det tar et kvarter, sier Helge Grønmo.

- Vi er i en særstilling blant festivaler i Norge. Ikke mange selger ut alt av billetter på få minutter. Samtidig er det et dilemma. For folk vet jo ikke hva de bruker pengene sine på. De aner ikke om de liker artistene eller ikke. Nå får folk i det minste en forsmak på hvem som skal opptre under festivalen, sier festivalsjefen til AN.

LES MER: Parken 2016 er utsolgt!

Artikkeltags