På radio i Tyskland

Artikkelen er over 15 år gammel

Susanne Lundeng avsluttet forleden Tyskland-turnèen - der hun også kunne høres på riksdekkende radio.

DEL

Det synes Lundeng er den store forskjellen mellom Norge og Tyskland.

– De gjorde timelange opptak av en konsert, samt et langt intervju og sendte den på radio. Det skjer nesten ikke i Norge. Her er det bare snakk om noen minutter. Radiokanalene er også med på å betale for konsertene, sier Lundeng til Avisa Nordland.

Radio Bremen.

I år var det riksdekkende tysk radio som sendte konserten til Lundeng. Da hun gjorde samme turne i fjor, var det Radio Bremen som tapet en av konsertene hennes.

19. juni dro Susanne Lundeng til Tyskland. Med seg hadde hun musikerne Arnfinn Bergrab, Einar Thorbjørnsen og Håvar Bendiksen, samt lydmann Arild Simonsen.

– Jeg er glad for at Arild Simonsen var med. Han er en begavelse på lyd, forteller hun.

Gruppen holdt til sammen åtte konserter blant annet i Hamburg, Duisburg og Hannover, pluss i noen mindre steder.

Til Slovenia.

I tillegg stakk hun over til Lent-festivalen i Marabor i Slovenia.

– Der spilte jeg sammen med blant andre Arvid Engegård. Det er vel det jeg husker best fra turen, sier Lundberg.

– Andre ting du husker?

– Det er de tragiske tingene, ler hun, og legger til:

– I fjor sto vi en hel dag med bilen på verksted. Da hadde en gnager kommet seg inn under panseret og tygd over noen ledninger.

Folkemusikk.

Susanne Lundeng påpeker at tysk publikum ikke er så annerledes fra det norske. Og folkemusikk har de sansen for.

– Det er et kjempefint publikum i Tyskland. De er veldig mottagelig for de forskjellige musikkbegrepene, særlig når det gjelder folkemusikk. Av ulike årsaker dyrker de ikke sin egen folkemusikk i særlig grad, derfor er de kanskje mer åpen for andres, forteller hun.

6. juli kom Susanne Lundeng hjem fra Tyskland, men hun har ikke tenkt å ta ferie av den grunn. Under Nordland Musikkfestuke skal hun delta i Herr Petters Lovsang, spille i konserten «SÅNN» som er hyllest til Terje Nilsen, samt spille i galleriet til Harald Bodøgaard. Før den tid spiller hun med Bjørn Andor Drage under Olsokdagene i Skjerstad før hun og Håvar Bendiksen drar til Tranøy Fyr under 10-årsjubileet.

Artikkeltags