Gå til sidens hovedinnhold

P3-suksess med nytt band for Casa Murilo-Rudi

Artikkelen er over 7 år gammel

Rudi Johansen (27) har så langt vært kjent som gitaristen i Casa Murilo. Nå vil han ta The Lionheads til samme høyder.

Rudi Johansen er født i Breivik i gamle Skjerstad kommune, men har de siste årene hatt base i Oslo.

– The Lionheads er mer melodiøst, mer poprock enn Casa Murilo, presiserer Johansen, som er gitarist og vokalist i førstnevnte. Johansen.

– Dette er et prosjekt vi har holdt på med i to år. Vi er fem «karra» med base i Oslo, som kommer fra hele landet. Vi har brukt masse tid i øvingslokalet, og slapp vår første singel «Stars» våren 2011.

P3-listet

Etter nok en singelutgivelse høsten 2012 var det knyttet stor spenning til hva The Lionheads skulle by på i 2013. Singelen «Exit» ble sluppet i midten av juni, og ble P3-listet for to uker siden.

– Nå blir den spilt på P3 i hvert fall en gang om dagen. Det er kjempebra, sier Johansen, som kommer fra Breivik i Skjerstad.

Turné på g.

Siden Lionheads-gutta har prioritert studiojobbing foran livespilling i vår, er ikke festivalprogrammet deres stappfullt denne sommeren. Ivrige fans kan likevel se dem på blant annet Kjørrefjordfestivalen i Farsund denne uka.

– Vi jobber med en turné fra september og utover høsten. Der står blant annet Bodø på ønskelista, sier Johansen hemmelighetsfullt.

– Målet vårt er å spille så mye vi kan i Norge. Deretter vil vi snuse litt på Tyskland, men Norge er førsteprioritet akkurat nå.

Hard planlegging

Det er Johansen som står bak det meste av tekster og melodier i The Lionheads. Han presiserer likevel at alle de fem medlemmene er likeverdige.

– Vi arrangerer låtene sammen, og alle kommer med innspill og ideer. Alle er veldig delaktige, forteller Johansen. Han forteller at det nye bandet ikke krasjer med Casa Murilo – i hvert fall ikke enda.

– Det går fint foreløpig. Vi har akkurat hatt en vårturné med Casa, og skal ikke spille så mye i høst. Da blir det mer tid til The Lionheads. Men det krever hard planlegging.

Fullengder

Gitaristen og vokalisten legger ikke skjul på at radiospillingen har åpnet mange dører i det siste.

– Med en gang man får noe på radio, da blir folk oppmerksomme på deg. Akkurat nå er vi i dialog med flere bookingselskaper, det er vår førsteprioritet å få på plass nå. Johansen kan også røpe at det er en fullengder på gang.

– Vi har vært i studio hos eks-Harrys Gym-trommisen, og spilt inn. Vi har materiale til et album, og håper å få gitt det ut på senhøsten.

Kommentarer til denne saken