P3-suksess med nytt band for Casa Murilo-Rudi

The Lionheads. (F.v.) Nicolai Herwell (gitar og kor), Mikkel M. Nyrup (synth og kor), Rudi Leo J. Johansen 		 (vokal og gitar), Knut Magnus Nordhaug (bass og kor), Øistein Christoffersen (trommer). Foto: Pressebilde

The Lionheads. (F.v.) Nicolai Herwell (gitar og kor), Mikkel M. Nyrup (synth og kor), Rudi Leo J. Johansen (vokal og gitar), Knut Magnus Nordhaug (bass og kor), Øistein Christoffersen (trommer). Foto: Pressebilde

Artikkelen er over 7 år gammel
DEL

Rudi Johansen (27) har så langt vært kjent som gitaristen i Casa Murilo. Nå vil han ta The Lionheads til samme høyder.

Rudi Johansen er født i Breivik i gamle Skjerstad kommune, men har de siste årene hatt base i Oslo.

– The Lionheads er mer melodiøst, mer poprock enn Casa Murilo, presiserer Johansen, som er gitarist og vokalist i førstnevnte. Johansen.

– Dette er et prosjekt vi har holdt på med i to år. Vi er fem «karra» med base i Oslo, som kommer fra hele landet. Vi har brukt masse tid i øvingslokalet, og slapp vår første singel «Stars» våren 2011.

P3-listet

Etter nok en singelutgivelse høsten 2012 var det knyttet stor spenning til hva The Lionheads skulle by på i 2013. Singelen «Exit» ble sluppet i midten av juni, og ble P3-listet for to uker siden.

– Nå blir den spilt på P3 i hvert fall en gang om dagen. Det er kjempebra, sier Johansen, som kommer fra Breivik i Skjerstad.

Turné på g.

Siden Lionheads-gutta har prioritert studiojobbing foran livespilling i vår, er ikke festivalprogrammet deres stappfullt denne sommeren. Ivrige fans kan likevel se dem på blant annet Kjørrefjordfestivalen i Farsund denne uka.

– Vi jobber med en turné fra september og utover høsten. Der står blant annet Bodø på ønskelista, sier Johansen hemmelighetsfullt.

– Målet vårt er å spille så mye vi kan i Norge. Deretter vil vi snuse litt på Tyskland, men Norge er førsteprioritet akkurat nå.

Hard planlegging

Det er Johansen som står bak det meste av tekster og melodier i The Lionheads. Han presiserer likevel at alle de fem medlemmene er likeverdige.

– Vi arrangerer låtene sammen, og alle kommer med innspill og ideer. Alle er veldig delaktige, forteller Johansen. Han forteller at det nye bandet ikke krasjer med Casa Murilo – i hvert fall ikke enda.

– Det går fint foreløpig. Vi har akkurat hatt en vårturné med Casa, og skal ikke spille så mye i høst. Da blir det mer tid til The Lionheads. Men det krever hard planlegging.

Fullengder

Gitaristen og vokalisten legger ikke skjul på at radiospillingen har åpnet mange dører i det siste.

– Med en gang man får noe på radio, da blir folk oppmerksomme på deg. Akkurat nå er vi i dialog med flere bookingselskaper, det er vår førsteprioritet å få på plass nå. Johansen kan også røpe at det er en fullengder på gang.

– Vi har vært i studio hos eks-Harrys Gym-trommisen, og spilt inn. Vi har materiale til et album, og håper å få gitt det ut på senhøsten.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken