Simen (25) ble livstruende brannskadd som 13-åring og overlevde Utøya i 2011. Nå forteller han om veien tilbake til livet

Simen Almås (25) holder foredrag på Straumen bibliotek om veien tilbake til livet. Foto. Presse

Simen Almås (25) holder foredrag på Straumen bibliotek om veien tilbake til livet. Foto. Presse

DEL

Simen (25) ble livstruende brannskadd som 13-åring og overlevde Utøya i 2011. Mandag 18. mars kommer han til Straumen for å fortelle om veien tilbake til livet.

Som 13-åring i 2007 ble Simen Almås 49 prosent brannskadd der store deler av kroppen fikk tredje grads forbrenning. Han måtte ligge i koma i 12 dager.

– Å måtte gjennomgå noe slikt byr naturligvis på mange utfordringer for en ungdom, både fysisk og psykisk. Det å være «annerledes» og «svak» gjør mye med eget selvbilde, selvtillit og rollen i det sosiale livet, skriver Sørfold kommune på sin hjemmeside om arrangementet.

Verktøy

For Simen var livet svart i opp mot tre år før han kom seg videre. Raskt etter det dro han på politisk sommerleir på Utøya i 2011.

I dag er han en av de heldige som overlevde tragedien på Utøya. Med sin livshistorie som grunnlag, reiser han rundt i Norge for å inspirere og motivere mennesker til å ta vare på øyeblikkene – og leve.

– Det er mange ungdommer og unge voksne som sliter med eget selvbilde. Det gjorde også Simen. Han forteller om verktøyene han har tatt i bruk for å snu noe negativt til positivt, og for å skape et positivt selvbilde, skriver kommunen videre.

Åpen for spørsmål

I 2018 holdt 25-åringen rundt 220 foredrag over hele landet. I 2019 fortsetter han sin foredragsturné.

– Det er gratis inngang og det blir anledning til å stille ham spørsmål etter foredraget, som passer både for voksne og ungdom, opplyser kommunen.

Arrangementet er et samarbeid mellom Fagforbundet Sørfold og Sørfold kommune.

Artikkeltags