Gå til sidens hovedinnhold

Ny melankolirock fra nord

Artikkelen er over 16 år gammel

Elias Jung har ingenting i mot å bli sammenlignet med Madrugada og Vidar Vang. Eller Neil Young.

I går lanserte de sin første EP med konsert i Tromsø. Bandet har base der. Men Elias Jung kommer fra Fygle i Vestvågøy, og mannen og bandet med samme navn gjorde sine første konserter i Lofoten.

– En kompis av meg ga meg navnet Elias Jung. Det er kanskje inspirert av Elias Blix og Neil Young? Vet ikke. Men jeg likte navnet, og jeg liker Neil Young, sier Elias Jung til Avisa Nordland.

Trommis fra Meløy.

Trommeslageren kaller seg John Lupton, men heter egentlig John Eirik Kristiansen, og er fra Meløya. Alf Martin Eriksen (bass) kommer fra Målselv, mens Guro Kristin Gjøsdal (sang, perkusjon) er fra Volda på Sunnmøre.

– Etter å ha opptrådt mye alene med egne låter i Lofoten, traff jeg disse musikerne i Tromsø for omtrent et år siden. Nå spiller vi så mye sammen som vi har tid til. Målet er å gi ut et helt album i løpet av neste år, sier Elias Jung. EP'en gis ut av Guano Recordings i Kabelvåg.

Har ambisjoner.

Senere denne måneden skal Elias Jung varme opp for Jim Stärk i Tromsø. De var for øvrig også support for Vidar Vang på Mørkved under studentuka i vinter.

– Det er en lang vei å gå før vi blir kjent, men ambisjoner har vi i alle fall. Vi håper å få mulighet til en konsert på Sinus før eller senere. Kanskje det blir til høsten, sier Elias Jung. Bandet har laget video til den ene av de fire låtene på EP'en. Nemlig til "Struck by the light". - Det er nok den mest umiddelbare av melodiene, sier Elias Jung, som mener bandet spiller rock påvirket av både country og folk. Jung er ganske kjapp med å svare når vi ber ham om å rangere de tre beste rockeplatene gjennom tidene: - Den lista topper Pink Floyd med "Dark side of the moon". Så kommer Neil Youngs "Everybody knows this is nowhere" og Jeff Buckleys "Grace", sier Elias Jung.