Ny epoke for Marie Kristensen

Av
Artikkelen er over 12 år gammel

Skuespiller Marie Liland Kristensen har fått studieplass ved Statens teaterhøgskole.

DEL

Åtte studenter av i alt 709 søkere ble i år tatt inn på skuespillerstudiet ved Statens Teaterhøgskole i Oslo. Marie Liland Kristensen (23) fra Bodø var én av de åtte. Den unge skuespilleren forlater nå Nordland Teater til fordel for studiene. Dermed starter hun en ny epoke i karrieren.

– Det har vært fantastisk å få jobbe som skuespiller, men jeg har lyst på en bachelorgrad for å kunne fordype meg i håndverket og lære meg faget bedre, sier Kristensen.

Prøvespill-perioden besto av blant annet improvisasjon, sang, intervju, rollespill og stemmeprøver. Kristensen tror grunnen til at hun ble valgt ut, er en kombinasjon av flaks og talent.

– Forhåpentligvis mente de at jeg hadde et talent de så etter. Det er veldig mange dyktige skuespillere som ikke kommer inn. Kanskje de syntes at jeg passet godt sammen med de andre som de hadde valgt, sier hun.

Kristensen har jobbet for Nordland Teater siden 2001. Hun har spilt i stykker som Solens sønn og månens datter og Brødrene Løvehjerte. Hun har allerede startet en god skuespillerkarriere, men velger nå bort jobben.

– Jeg er absolutt klar for dette. Studiet krevet at du engasjerer deg og det har jeg tenkt å gjøre i aller høyeste grad. Det er mange veier å gå hvis man vil gjøre karriere som skuespiller, og dette kjennes rett for meg akkurat nå, sier 23-åringen.

Artikkeltags