Ny dirigent i Bodø Sinfonietta

Artikkelen er over 4 år gammel
DEL

Bodø Sinfoniettas nye dirigent Øyvind Bjorå får sin ilddåp torsdag kveld.

Han skal nemlig være både solist og dirigent når Sinfoniettaen holder sin aller siste konsert i Bodø kulturhus, før de flytter over til Stormen.

Siste konsert

Bjorå som i tillegg til å være dirigent også er fiolonist og konsertmester i Operaorkesteret,overtar etter Peter Szilvay som har dirigert sinfoniettaen de siste to sesonger.

Torsdag skal Bjorå i tillegg til å svinge taktstokken også traktere fiolinen som solist i et virtuost stykke musikk av Ravel - selve impresjonisten - med hans verk Tzigane skrevet på 1920-tallet.

Operaorkesteret

Øyvind Bjorå har bakgrunn som en allsidig musiker som har gjort seg bemerket med sine evner som solist, orkesterleder og dirigent. Han har vært ansatt som 1. konsertmester i Operaorkesteret siden 2005, etter å ha vært fast konsertmester i Trondheim Symfoniorkester fra 1999 til 2002 og i Bergen Filharmoniske Orkester fra 2002 til 2005.

Som konsertmester har Bjorå vært engasjert i Philharmonia Orchestra i London, Danmarks Radios Symfoniorkester, Oslo Filharmoniske Orkester, Orquesta Filarmónica de Gran Canaria og Real Orquesta Sinfónica de Sevilla.

Festspillene

Han har ellers vært solist med flere av landetas symfoniorkestrere, og som kammermusiker holdt konserter på Lysøen og Troldhaugen under Festspillene i Bergen, og deltatt på de store kammermusikkfestivalene i Norge.

- Nå gleder vi oss til at han skal dele sin kompetanse med oss her i Bodø, sier salgs- og arrangementsansvarlig for Nordnorsk Opera og Symfoniorkester, Vidar Thorbjørnsen.

Artikkeltags