I helga inviterte Bodø Bluesklubb og Blues i Nord til en skikkelig blueshelg på Sinus. Fredag var det duket for konsert med The Urban Bluesband og Erik Harstad & Buzz Brothers og lørdag var det NNM i blues, der åtte band deltok.

Skryte

Leder i Bodø Bluesklubb, Geir Anders Norlid, var godt fornøyd med nivået på de åtte bandene.

– Nivået er kjempebra. Jeg vil skryte av alle bandene, de gjorde alt de kunne. Det er ikke bare enkelt å delta i en slik konkurranse, sier han.

Konkurransen er også regional finale for Union Blues Cup, UBC, som er en landsdekkende konkurranse for uetablerte bluesband. Vinneren i helga er dermed et av ti band som deltar på UBC under årets bluesfestival på Notodden i August.

Blomstrer

Etter at alle bandene hadde fått vist det de kunne var det opp til juryen å bestemme hvem som skulle gå videre.

– Det var åtte gode band. Det er ikke en klisjé, det er faktisk sant. Jeg kan med hånden på hjertet si at det blomstrer og at vi vil få mange gode NNM framover, sier jurymedlem Stian Fleines.

Med seg i juryen hadde han Tove Olsen og Birger Gjerdrum.

– Det er bare en ting å si, vi kommer til å vinne på Notodden i år igjen, sier Fleines til publikum før bandet Pristine blir kåret til vinneren.

Full pakke

– Pristine har full pakke. Det er et bra band, med bra musikk og ei dame som er rocka, sjarmerende og ydmyk. De har alle muligheter og vil skape furore under UBC. Nivået er veldig høyt med mange gode deltakere fra Østlandet. Men de har store muligheter til å stikke av med seieren, sier Norlid.

Vokalist Heidi Solheim i Pristine var glad over seieren.

– Tusen hjertelig takk. Det var en opplevelse å vinne, sier hun.

Fra Bodø deltok Andersen & Isachsen i NNM og fra Fauske stilte med bandet Pride & Joy.