Nattjazzen ble en festaften

Tore Johansen har befestet sin posisjon som komponist etter denne konserten

Tore Johansen har befestet sin posisjon som komponist etter denne konserten Foto:

Av
Artikkelen er over 10 år gammel

I nesten to timer fredag kveld satt en absolutt fullsatt domkirke fjetret over musikken som Tore Johansen og hans venner tryllet fram.

DEL

Bodøs egen jazztrompetist Tore Johansen har befestet sin posisjon som komponist etter fredagskveldens nattjazz. Denne årlige konserten for jazz og kor i domkirka har pågått i mange år, men sjelden vært så populær som i år. Det var utsolgt til siste plass, intens stemning underveis og stor begeistring etterpå.

Etter en del innledende numre satte de i gang kveldens hovedverk. Bodø Domkor, Bodø Sinfonietta, solistene Elin Rosseland og Tore Johansen, pluss jazzgruppa til Tore bestående av Lars Jansson, klaver, Bjørn Kjellemyr, bass, og Roger Johansen, trommer, framførte sammen et musikalsk verk som det virkelig står respekt av. Tore Johansen har nok ennå en del å vinne som komponist blant annet på freidighet til å være mer ukonvensjonell, men både hovedverket og "forspillene" satt usedvanlig godt.

Ofte når kor synger jazz blir det mye bakgrunnslyd, o-ing og a-ing. Ikke slik her. Koret hadde en stor og viktig rolle i verket med masse latisk tekst og en del på engelsk. De framførte sin part med bestemthet. Bassisten Kjellemyr og pianisten Jansson var tydelig til inspirasjon for Tore Johansen underveis. Det er all grunn til å rose Tore Johansen fro verket, og dirigent Ragnhid Strauman for en åpenbart innsiktsfull og inspirerende innstudering.

En ytters vellykket konsert ble det, en konsert som det gjerne vil kunne bli skapt frasagn om - lenge.

Les fyldig anmeldelse av konserten i Avisa Nordland mandag

Artikkeltags