I går gikk fristen for å sende inn komposisjoner i konkurransen «Lyden av Bodø» – den trudelutten som skal varsle hver hele time gjennom dagen fra byens nye klokkespill.

Ved midnatt. Ifølge domkantor Gro Bergrabb var det på formiddagen i går kommet inn om lag 50 bidrag til konkurransen.

– Men endelig frist først satt ved midnatt, så vi kan jo ennå få inn flere, sa hun til Avisa Nordland i går. – Hva skjer framover nå? – Nå skal vi begynne å gå gjennom alle bidragene. Over helgen håper vi å ha silt ut fem bidrag som går videre til en finale.

Variert

Ifølge Gro Bergrabb er det mye spennende og svært variert stoff som er kommet inn.

– Noen har skrevet noen takter fra en kjent melodi. Noen bruker et kjent tema. Men de aller fleste har skrevet helt nye melodistrofer, forklarer Bergrabb.

– Hvem er leverandørene? Er det mest eldre, eller har ungdom også levert bidrag?

Alle aldre

– Det er både unge og eldre som har sendt inn. Etter det jeg kan se har vi fått melodier skrevet av alt fra barn til professorer i komposisjon. Så det blir ingen enkel oppgave å plukke ut «Lyden av Bodø».

Det var under Nordland Musikkfestuke i sommer at kirkevergen i Bodø gikk ut og inviterte både komponister og «mannen i gata» til å komponere en liten jingle som skal være Bodø sin bytone.

Ti sekunder

– Vi har jakt på en melodi eller et signal som skal spilles rett før klokkene slår timesslagene, sier domkantor Gro Bergrabb. Klokkespillet i Bodø er verdens nordligste, og skal innvies første søndag i advent, altså 2. desember.

Ved tårnet

Innvielsen av instrumentet foregår etter gudstjenesten i domkirken. I gudstjenesten deltar biskop Tor B. Jørgensen, sogneprest Kyrre Kolvik, barnegospelkoret og aspirantkor 1. Det musikalske ledes av Berit Valberg og domkantor Gro Bergrabb.

Når gudstjenesten er ferdig, ca. kl. 12.00, starter innvielsesarrangementet rundt klokketårnet.

Hilsener

Da blir det enkel servering, hilsener fra ordfører og andre, og konsert ved Vegar Sandholt, som er klokkenist i Oslo rådhus og musikkfaglig konsulent for klokkespillet i Bodø.

Arrangementet avsluttes kort tid før kl. ett. Da vil vinneren av komponistkonkurransen om «Lyden av Bodø» bli avspilt, før klokkespillet varsler tiden for første gang kl. 13.00.