Nå kan du selv lage kinobillett

Artikkelen er over 13 år gammel

Glem billettkøen på kino, ta med deg et papir hjemmefra og gå rett i døra inn til salen.

DEL

På automatisk kinobillettbestilling over telefon var de først i landet. På pc-basert billettbestilling på kinoen og senere hjemmefra var de svært tidlig ute. Og nå er Fram kino pioner på nytt, også denne gangen i samarbeid med Tore Martin Hansen fra datafirmaet "Dialog".

Med nesten barnlig glede viser kinosjef Erik Jørgensen og datamannen Tore Martin Hansen det nye produktet Fram kino i Bodø presenterer; lag din egen billett. Og det er jo noe barnlig over det hele, for dette er realiseringen av noe mange barn har gjort; å lage sine egne billetter og ta med, til stor utfordring for mer eller mindre vennlige billettører.

Egen utskrift. Nå har data-alderen innhentet den barnlige virksomhet. Nå kan hvem som helst som har internett-tilknyttet pc med skriver hjemnme – og det er jo mange – lage sin egen billett.

– Det nye er utskriften, for bestilling av kinobillett over internett har vi jo hatt lenge. Da måtte folk få billetten utlevert på kinoen, og det går fortsatt an, men nå kan folk slippe all kø og venting. Har man bestilt og betalt og skrevet ut billettene hjemme kan man ta arket og gå rett til kontrolløren i døra inn til kinosalen. Han eller hun vil ha en scanner med seg og den leser strekkoden på billetten man selv har printet ut hjemme, forklarer Jørgensen og Hansen.

Liten feilfare. Dårlig skriver hjemme vil sjelden føre til problemer. Scanneren som leser strekkoden man selv har printet ut på billett-arket er god, og strekene er store.

– Selv om vi ikke har annonsert dette tilbudet før nå har det ligget ute på nettsida vår ei stund, så det er allerede noen hundre som har benyttet ordningen og det har vært lite problemer. Men dersom det skulle være problemer med utskriften går man til luka eller billettmaskinen i vestibylen og får billetten der, sier Erik Jørgensen.

Artikkeltags