Stjernekampvinner på turné i Nordland

Ella Maria Hætta Isaksen (20) stakk av med seieren i årets utgave av "Stjernekamp"
Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Ella Maria Hætta Isaksen (20) stakk av med seieren i årets utgave av "Stjernekamp" Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

Finnmarkingen Ella Marie Hætta Isaksen (20) vant årets utgave av «Stjernekamp». Nå skal hun sammen med bandet sitt ISÁK på turné for Den kulturelle skolesekken i Nordland.

Ella har med bandet ISÁK etablert seg som et av de heteste navnene innen samisk musikk det siste året. De opptrådte på Spellemannprisen i år. 20-åringen ble først kjent da hun vant Sami Grand Prix i 2016. Hun stakk også av med seieren i Liet International i fjor, en konkurranse for europeiske

– Jeg er stolt av at vi kan tilby våre barn og unge det ypperste innen norsk musikk. ISÁK-konsert blir en kjempe flott opplevelse for ungdommene våre sier fylkesråd Aase Refsnes (SV) i en pressemelding.

Hun er glad for at det har lyktes å få med den ferske stjernekampvinneren og ISÁK på skoleturné.

-En kjempefin måte å få oppfylt kravet vi har satt til oss selv om at vi skal ha en samisk satsing i Den kulturelle skolesekken sier Refsnes.

Sammen med produsent Daniel Eriksen fra Bergen og trommis Aleksander Kostopoulos fra Bodø utgjør trioen en spennende fusjon av joik, urbane synther, og et tekstunivers som lekent kombinerer engelsk og samisk, heter det i pressemeldingen.

Den 26. november starter ISÁK sin turné i Ofoten, hvor de skal spille for 872 ungdomsskoleelever i kommunene Narvik, Tysfjord, Evenes og Tjeldsund.

Artikkeltags